Κορονοϊός: Δείτε πώς να απολυμάνετε το σπίτι σας μέσα σε 15 λεπτά (vid)

Την περίοδο αυτή δεν είναι αναγκαία μόνο η παραμονή στο σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού αλλά και ο σωστός καθαρισμός του σπιτιού.
Αναφερόμαστε στις επιφάνειες εκείνες που αγγίζουμε σχεδόν καθημερινά όπως είναι τα πόμολα, ο πάγκος της κουζίνας, οι διακόπτες, οι βρύσες, το λάπτοπ, το κινητό.

Η απολύμανση είναι αναγκαία προκειμένου να απομακρύνουμε τα μικρόβια που τυχόν υπάρχουν και φυσικά να εξαλείψουμε την πιθανότητα να έχει μεταφερθεί με κάποιο τρόπο ο κορονοϊός σε μία από αυτές τις επιφάνειες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη οικιακής χρήσης ( αναμειγνύετε 4 κουταλάκια του γλυκού χλωρίνης ανά λίτρο νερού). Επίσης τα απολυμαντικά προϊόντα ειδικά για εξόντωση ιικών παθογόνων είναι εξίσου αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού. Ωστόσο θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει πρώρα να καθαρίζετε την περιοχή με σαπούνι και σφουγγάρι ή πανί και κατόπιν με το απολυμαντικό.

Ο πάγκος της κουζίνας είναι από τις επιφάνειες που πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά . Είναι σημαντικό να αφήνετε το απολυμαντικό να δράσει για τουλάχιστον 20-30 δευτερόλεπτα πριν το σκουπίσετε.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι χρειάζεται να απολυμαίνετε καθημερινά και πώς μπορείτε να τι κάνετε σε 15 λεπτά.