Κορονοϊός: Διασωληνωμένος στην Εντατική ο 66χρονος στην Πάτρα - Το 9ο κρούσμα στην Ελλάδα
Www.true.gr

Κορονοϊός: Διασωληνωμένος στην Εντατική ο 66χρονος στην Πάτρα – Το 9ο κρούσμα στην Ελλάδα

Στην Εντατική στο πανεπιστήμιο του Ρίου στην Πάτρα νοσηλεύεται ο 67χρονος από την Αμαλιάδα που νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ως το ένατο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Είχε επισκεφτεί με γκρουπ τους Αγίους Τόπους. Εκτάκτως στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Εννέα κρούσματα “μετρά” πλέον η Ελλάδα, αφού ο κορονοϊός “χτύπησε” και στην Πάτρα.

Πρόκειται για έναν 66χρονο άνδρα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, ο οποίος από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου είχε πάει εκδρομή με πούλμαν στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά και πλέον γίνεται αγώνας δρόμου για να βρεθούν όσοι βρίσκονταν μαζί του και να εξεταστούν για το αν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γκρουπ που ήταν μαζί του στο Ισραήλ και την Αίγυπτο ήταν πάνω από 80 άτομα και τώρα οι αρχές “τρέχουν” να εντοπίσουν τους συνταξιδιώτες του 66χρονου για να τους υποβάλλουν σε εξετάσεις. Ήδη, κάποιοι απ’ αυτούς έχουν κληθεί να εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει τον ιό.


Είναι χαρακτηριστικό πως εκτάκτως μεταβαίνει στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Πάτρα.

Ο 66χρονος, σύμφωνα με το tempo24.gr, είναι ευρύτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία της Ηλείας.


Η πρώτη διάγνωση που δεν… “έδειξε” κορονοϊό

Τα πρώτα συμπτώματα, ο 66χρονος τα εμφάνισε την Κυριακή και αρχικά πήγε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας κι από εκεί τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Με βάση αυτή τη διάγνωση, ο ασθενής νοσηλεύτηκε αρχικά στην παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. Για προληπτικούς λόγους, πάντως, εστάλησαν δείγματα του ασθενή στο Παστέρ κι από εκεί επιβεβαιώθηκε ότι είναι το 9ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μάλιστα, εξαιτίας αυτού, δόθηκε εντολή το προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου που ήρθε σε επαφή μαζί του να μπεί σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι του! Συγχρόνως, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr