Κoρoνoϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα μετακινηθείτε νόμιμα
Www.true.gr

Κoρoνoϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα μετακινηθείτε νόμιμα

Κορονοϊός: Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να χορηγήσουν βεβαίωση κίνησης στους εργαζομένους που προσέρχονται στην εργασία τους σε χρονικό διάστημα που συμπτίπτει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σε εφαρμογή τίθεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/10) η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 έως 5:00, στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Μετά τις νέες αυτές ρυθμίσεις, βάσει της νέας εγκυκλίου, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να έχουν μαζί τους βεβαίωση κίνησης, όταν κυκλοφορούν μεταξύ 00:30-05:00.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να χορηγήσουν βεβαίωση κίνησης στους εργαζομένους που προσέρχονται στην εργασία τους σε χρονικό διάστημα που συμπτίπτει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας:
Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνει το έντυπο βεβαίωσης, είναι:

Στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλου
Διεύθυνση κατοικίας
Τόπος εργασίας
Ωράριο εργασίας (προσέλευσης, προβλεπόμενης αποχώρησης, υπερωρίας και εκτάκτων μετακινήσεων
Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης
Το έντυπο βεβαίωσης κίνησης θα εκδίδεται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις».

Ο υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Αυτό είναι το έντυπο

Τι είπε ο κ. Χαρδαλιάς για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Για το ζήτημα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), μίλησε χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τοπικούς φορείς, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες, αναφέρθηκε στην απόφαση σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου).

Το συγκεκριμένο μέτρο, έγινε γνωστό δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων από τις 00.30 μέχρι τις 05.00, και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί όποιος θέλει να μετακινηθεί αυτές τις ώρες είπε ότι τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, που εργάζεται και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

«Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί μέχρι από τος 00:30 μέχρι τις 05:00», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο:

Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας
Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πανδημία του κορoνοϊού, μέσω του διαγγέλματός του προς τον ελληνικό λαό.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 00:30 έως τις 05:00, φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» από την πλευρά της κυβέρνησης και των ειδικών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, η χρήση μάσκας παντού θα είναι υποχρεωτική.


Αυτά τα δύο μέτρα, θα ισχύούν για τις περιοχές στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή το 3ο και το 4ο επίπεδο αντίστοιχα.

Το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τίθεται σε ισχύ από τις 06:00 του Σαββάτου.

Αυτές είναι οι περιοχές, στις οποίες θα ισχύσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας:
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κοζάνη και από σήμερα, Παρασκευή, η Καστοριά.

Επιπλέον, στο «πορτοκαλί» βρίσκονται η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Μυτιλήνη, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα.

Επίσης, από την Παρασκευή βρίσκονται και η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Ο νέος χάρτης για τον κορονοϊό από την Πολιτική Προστασία και οι περιοχές που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα:

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr