Κορωνοϊός: Αγριογούρουνα, θαλάσσιοι ελέφαντες και αρκούδες βολτάρουν στις πόλεις λόγω καραντίνας [εικόνες]
Www.true.gr

Κορωνοϊός: Αγριογούρουνα, θαλάσσιοι ελέφαντες και αρκούδες βολτάρουν στις πόλεις λόγω καραντίνας [εικόνες]

Όλο και περισσότερα ζώα που υπό κανονικές συνθήκες της κοινωνικής ζωής είναι σπάνιο φαινόμενο στους δρόμους των πόλεων εμφανίζονται εξαιτίας των lockdown λόγω του Covid-19.

Η ερήμωση των πόλεων εξαιτίας των lockdown και των περιοριστικών μέτρων σε μεγάλο μέρος του πλανήτη εξαιτίας του νέου κορονοϊού, έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρούνται όλο και περισσότερα άγρια ζώα να κάνουν «κατάληψη» σε δρόμους, πάρκα και κεντρικά σημεία των πόλεων, ελλείψει κάποιας ανθρώπινης δραστηριότητας.

Πολύ συχνό φαινόμενο είναι να υπάρχουν αγριογούρουνα στο κέντρο πόλεων όπως συνέβη στη Χάιφα στο Ισραήλ, όπου δεκάδες αγριογούρουνα «πλημμύρισαν» την πόλη, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι φοβούνται να βγουν έξω και έχουν ξεκινήσει εθελοντικές «περιπολίες για αγριογούρουνα».

Παρόμοιες κινήσεις αγριογούρουνων έχουν παρατηρηθεί και στην Ισπανία σε μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη.


Στους δρόμους της πόλης Βεντανούεβα στις Αστουρίες εθεάθη ακόμα και αρκούδα, ενώ στο κέντρο του Βαγιαδολίδ ελάφια και στο Αλμπαθέντε άγριες κατσίκες, όπως και στην Ουαλία.

Στην Αργεντινή και στην παραλιακή πόλη του Μαρ Ντε Πλάτα εθεάθησαν θαλάσσιοι ελέφαντες να λιάζονται σε κεντρικό σημείο.


Τον Μάρτιο στο ενυδρείο του Σικάγο, το οποίο παραμένει κλειστό για το κοινό, οι πιγκουίνοι βρήκαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το χώρο.

Ακόμα στο πάρκο Κρούγκερ στην Νότιο Αφρική, λιοντάρια έχουν ξαπλώσει πάνω στο δρόμο και απολαμβάνουν τον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr