Κoρoνoϊός : 10 νέα κρούσματα σε οικισμό. Ανάμεσα τους και ένα βρέφος 3 μηνών..
Www.true.gr

Κoρoνoϊός : 10 νέα κρούσματα σε οικισμό. Ανάμεσα τους και ένα βρέφος 3 μηνών..

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας καθώς έπειτα από εξέταση δειγμάτων, εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού.

Στα 73 δείγματα που εξετάστηκαν, βρέθηκαν 10 θετικά και αναμένονται 3 ακόμη, όπως αναφέρει το larissanet.

Υπενθυμίζεται, ότι δύο νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν την Κυριακή (10/05) στον ίδιο οικισμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για ένα βρέφος 3 μηνών Ρομά και τη μητέρα του που διαμένουν στην οδό Δημοσθένους και βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη να πραγματοποιηθεί νέα δειγματοληψία από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Σχεδόν όλοι όσοι αναρρώνουν αναπτύσσουν αντισώματα στον φονικό ιό
Κινεζική μελέτη από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Chongqing, υποστηρίζει ότι σχεδόν όλοι όσοι αναρρώνουν από κορονοϊό αναπτύσσουν αντισώματα, προσθέτοντας δε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες το 100% των ασθενών εμφανίζουν πλέον ανοσία στον ιό.


Την έρευνα δημοσιεύει η βρετανική «Daily Mail» και όπως αναφέρει, μέσα σε μία εβδομάδα από τη διάγνωση της νόσου, το 40% των ασθενών έχει αναπτύξει αντισώματα, ποσοστό που ανεβαίνει στο 95% των ασθενών μετά από δύο εβδομάδες από τη διάγνωση.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το χρονικό διάστημα που διαρκεί η προστασία από μία νέα μόλυνση αλλά η έρευνα παρέχει ενθαρρυντικά στοιχεία, που δείχνουν ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς θα έχουν κάποια ανοσία στον ιό.

Η κινεζική αυτή έρευνα διαπίστωσε ότι το 95% των 285 ασθενών ανέπτυξαν και τους δύο τύπους ανοσοκυττάρων που καταπολεμούν τον ιό.

Στο εξωτερικό, τα τεστ αντισωμάτων αυξάνονται με τους επιστήμονες να προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος έχει ήδη αναπτύξει κάποια πιθανή προστασία έναντι της επανεμφάνισης του κορονοϊού.


Παραμένουν ωστόσο πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αντισώματα: κατά πόσον τα αναπτύσσουν όλοι, ποιο επίπεδο αντισωμάτων είναι απαραίτητο για την παροχή προστασίας και πόσο διαρκεί αυτή η προστασία, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

«Η πρόσφατη μελέτη βοηθάει τους επιστήμονες να λύσουν τις απορίες τους ανανεώνοντας τον ενθουσιασμό τους σε ότι αφορά τις προσπάθειες ανάπτυξης και εφαρμογής τεστ αντισωμάτων ευρείας κλίμακας για τη νόσο Covid- 19», σχολίασε ο καθηγητής Φράνσις Κόλινς του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Από την έρευνα των Κινέζων που μελέτησαν τις αιματολογικές εξετάσεις των ασθενών για την εμφάνιση των ανοσοκυττάρων, προέκυψε το συμπέρασμα ότι παράγονται δύο τύπους αντισωμάτων έναντι των λοιμώξεων:την ανοσοσφαιρίνη Μ (IgM) και την ανοσοσφαιρίνη G (IgG).

Σε μία δεύτερη έρευνα παρακολούθησης, οι ερευνητές έλαβαν δείγμα αίματος από άλλους 69 ασθενείς.

Εντός 20 ημερών, όλοι εκτός από δύο ασθενείς – παρήγαγαν αντισώματα.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr