Κορωνοιός: Τα πλουσιόπαιδα του instagram δεν νοιώθουν «καραντίνα».Προκλητικές φωτογραφίες εν μέσω πανδημίας.
Www.true.gr

Κορωνοιός: Τα πλουσιόπαιδα του instagram δεν νοιώθουν «καραντίνα».Προκλητικές φωτογραφίες εν μέσω πανδημίας.

Γόνοι πλουσίων οικογενειών «ζαλωμένοι» με μάσκες δια χειρός διασήμων designers, ξαπλωμένοι ανάμεσα σε χαρτιά υγείας τοποθετημένα στα Louis Vuitton μπαγκάζια τους

Ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε καραντίνα μπορείς να εκθέσεις τα πάντα. Πρωινά ξυπνήματα, τρυφερά tête-à-tête, το φαγητό που ετοιμάζεις και τον καναπέ που αράζεις. Τον φίλο σου, τον σκύλο σου, τα παιδιά σου, την αφεντιά σου, την πρόγνωση (για την επόμενη μέρα) και την απόγνωση (του σήμερα).

Αν είσαι δε rich kid, ήτοι πλουσιόπαιδο, μπορείς ταυτόχρονα και να εκτεθείς ανεβάζοντας στα απανταχού social media παρέα με την λαμπερή μουτσούνα σου την φτωχή σου ματαιοδοξία…

1R
2R
3R
4R

Tο lock down ισοδυναμεί για τον περισσότερο κόσμο με κλείσιμο: σε συγκεκριμένα τετραγωνικά, σε μικρά περιθώρια, σε ελάχιστες εναλλακτικές, σε στενές διεξόδους ψυχαγωγίας και σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα.

Κλεισμένοι στα ταπεινά μας διαμερίσματα μετράμε αντοχή και υπομονή σφυγμομετρώντας στους παλμούς του σήμερα τη ζωή του αύριο.

Έχουμε ανησυχίες «Θα είναι καλύτερη;», έχουμε ελπίδες «Θα μας κάνει καλύτερους;», έχουμε τσαμπουκά «Όλα θα πάνε καλά».


5R
6R
7R
8R

Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που όχι μόνο δεν ανησυχούν για τίποτα από τα παραπάνω αλλά που το μέγεθος-κουκούτσι του εγκεφάλου τους, πετάει καταπάνω μας την καυτή πατάτα της ματαιοδοξίας τους με την ελπίδα ή την κακία ότι εμείς, οι κοινοί πτωχοί θνητοί, θα τσουρουφλιστούμε από ζήλεια.

Γόνοι πλουσίων οικογενειών (ναι, έτσι τους αρέσει να τους προσφωνούμε) «ζαλωμένοι» με μάσκες δια χειρός διασήμων designers, ξαπλωμένοι ανάμεσα σε χαρτιά υγείας τοποθετημένα στα Louis Vuitton μπαγκάζια τους, χρυσά πιάτα σε ιδιωτικά τζετ που δεν πετούν, πισίνες με φόντο αμαξάρες που δεν κινούνται, ποτήρια σαμπάνιας πάνω σε θαλαμηγούς που δεν σαλπάρουν, «ανίκανα» να υψωθούν στην υγειά κάποιου, παρότι η γη σταμάτησε ο πλανήτης της βλακείας κινείται ακόμη με ιλιγγιώδη ταχύτητα!

9R
10R
11
12R

Ο πλούτος δεν είναι κακός. Η επίδειξή του ωστόσο εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης τον κάνει να φαντάζει τόσο φτηνό όσο και αυτοί που εν προκειμένω τον κατέχουν.

Κι όσο κι αν τους χαζεύεις, εκείνο το κλισέ «Κοίτα τι ζωή κάνουν οι τυχεροί!» είναι πλέον αδύνατον να βγει από τα χείλη σου. Παιδιά, πάρτε το χαμπάρι! Ο κόσμος σταμάτησε για όλους μας και το καλάμι σας έχει πλέον λυγίσει, τι κι αν είναι χρυσό…


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Γεννηματά: Πολλά θα έχουν αλλάξει μόλις κλείσει αυτός ο κύκλος

Κορωνοϊός – Φον ντερ Λάιεν: Ο προϋπολογισμός της ΕΕ πρέπει να είναι Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη

Καλαμάτα: Σπείρα ανηλίκων διέπραξε οκτώ κλοπές παρά τα μέτρα

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr