Σοκολατένιος Κορμός Ψυγείου

Η Συνταγή είναι της κ. Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ(Παυλίδης η γιώτης)
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ ΑΓΛΥΚΟ
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
1 ΒΙΤΑΜ ΠΛΑΚΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ(ΓΙΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ)
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ(ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)
2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ(Εννοείται σπασμενα)
(Όποιος θέλει βάζει και μερέντα στο μίγμα όταν το λιώνει….2,3 κουταλιές προαιρετικά….εξίσου υπέροχος….)


Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι (Εκτός τα μπισκότα και το γαλα) σε πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν και να γίνει λείο το μείγμα.

Μετά ραντίζω τα μπισκότα με το γάλα και ρίχνω το μείγμα μέσα, ανακατεύω, βάζω μεμβράνη στη φόρμα μέσα (Για να βγει μετά ο κορμός), βάζω κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά και μετά ξεφορμάρω και το έχω συντήρηση.

Πηγή: xryses-syntages.gr