Κορίτσια Προσοχή: 7 Συμπτώματα Επικίνδυνων Ασθενειών που ΔΕΝ Πρέπει να Αγνοείτε!
Www.true.gr

Κορίτσια Προσοχή: 7 Συμπτώματα Επικίνδυνων Ασθενειών που ΔΕΝ Πρέπει να Αγνοείτε!

Οι ασθένειες που είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες, μπορεί να είναι ύπουλες – τα συμπτώματά τους είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν εξαιτίας π.χ. του πόνου που έχουν πριν από μια περίοδο.

Ωστόσο, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση αν επισκεφθείτε έναν γιατρό μόλις παρατηρήσετε ορισμένα ανησυχητικά σημάδια. Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να τα αναγνωρίζετε. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο, επιβιώνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των περιπτώσεων.

Στη συνέχεια θα σας ενημερώσουμε για τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι πιθανόν να εκδηλώσετε μια σοβαρή ασθένεια στο μέλλον.

7. Αυξημένη ούρηση

Τι σημαίνει: Η αυξημένη ούρηση μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι περισσότερο από απλά προβλήματα με τα νεφρά σας ή το ουροποιητικό σύστημα. Μπορεί να δείχνει μια ορμονική ανισορροπία ή ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κολπική μικροχλωρίδα. Και αν ουρείτε συχνά και αισθάνεστε πολύ διψασμένες, μπορεί να είναι ένα σημάδι για διαβήτη.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα: Μερικές φορές μπορεί να σας φαίνεται ότι επισκέπτεστε το μπάνιο πάρα πολύ συχνά, όταν στην πραγματικότητα δεν το κάνετε. Θεωρείται φυσιολογικό να επισκέπτεστε το μπάνιο από 4 έως 10 φορές την ημέρα εάν πίνετε τη συνηθισμένη ποσότητα νερού. Αν παρατηρήσετε ότι ουρείτε συχνότερα, επισκεφθείτε έναν παθολόγο ή ουρολόγο.

6. Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Τι σημαίνει: Μην είστε πολύ χαρούμενες αν έχετε χάσει ξαφνικά μερικά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα παθήσεων όπως η νόσος του Crohn, ο διαβήτης τύπου 2 ή ο καρκίνος. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το σύμπτωμα σίγουρα σημαίνει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το σώμα σας.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα: Εάν χάσατε 5-7 κιλά κατά τους τελευταίους 6-12 μήνες και δεν κάνατε αθλήματα ή αλλάξατε τη διατροφή σας, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

5. Υπερβολική τριχοφυΐαΤι σημαίνει: Η υπερτρίχωση του σώματος σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές αρσενικές ορμόνες στο σώμα. Οι αλλαγές στην εμφάνιση ενός ατόμου δεν είναι το χειρότερο μέρος αυτού – αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα, διαταραχή του μεταβολισμού ή ακόμα και αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και ασθενειών του ενδομητρίου.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα: Μην πανικοβάλλεστε αμέσως. Οι γυναίκες συχνά πιστεύουν ότι σχεδόν όλη η τριχοφυΐα του σώματός τους είναι υπερβολική. Εάν τα συμπτώματα είναι ανησυχητικά, επισκεφθείτε έναν ενδοκρινολόγο.

4. Αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση

Τι σημαίνει: Οι γυναίκες συχνά παρατηρούν αίμα μετά την εμμηνόπαυση. Αυτό το αίμα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου της μήτρας, τραχηλίτιδας, ινομυώματος και άλλων επικίνδυνων παθολογικών καταστάσεων.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα: Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, μπορεί να βιώνουν κάτι που μοιάζει με εμμηνόρροια για περίπου δύο χρόνια μετά την εμμηνόπαυση – αυτό είναι φυσιολογικό. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν έχει περάσει ένας χρόνος από την τελευταία σας περίοδο και στη συνέχεια, αυτό που μοιάζει με εμμηνόρροια, αρχίσει και πάλι.

3. Οποιαδήποτε αλλαγή στο στήθος

Τι σημαίνει: Τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του μαστού μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τα παρατηρήσετε. Όταν πρόκειται για πόνο στο στήθος και τους λεμφαδένες, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα: Μην υποτιμάτε την αποτελεσματικότητα της απλής παρατήρησης του εαυτού σας – αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τον καρκίνο του μαστού σε πρώϊμο στάδιο. Προσέξτε για τυχόν αλλαγές: κόκκινο ή ρυτιδωμένο δέρμα, οίδημα και ούτω καθεξής. Όσο για τον περιστασιακό πόνο στο στήθος (ειδικά πριν από μια περίοδο), αυτό είναι στην πραγματικότητα αρκετά φυσιολογικό και γενικά υποδεικνύει διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών.2. Άτυπες εκκρίσεις

Τι σημαίνει: Το σώμα σας μπορεί να βιώνει κάποιο είδος φλεγμονής ή λοίμωξης. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι, γι’ αυτό και θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό μόλις παρατηρήσετε κάποια ανωμαλία.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα: Οι εκκρίσεις δεν πρέπει να είναι πράσινες ή να έχουν δυσάρεστη οσμή. Είναι φυσιολογικό εάν έχετε κάποιες αιματηρές εκκρίσεις μεταξύ περιόδων (περίπου 2 εβδομάδες πριν από την επόμενη περίοδο).

1. Μηνορραγία (Βαριά Περίοδος)

Τι σημαίνει: Οι λόγοι μπορεί να είναι πολύ απλοί (κληρονομικότητα, προσαρμογή στο κλίμα ή υπερβολική άσκηση στο γυμναστήριο) και πολύ σοβαροί (ινομύωμα της μήτρας ή ενδομητρίωση). Ακόμα κι αν είστε πεπεισμένες ότι είναι απλώς κληρονομική, θα πρέπει να σας δει ένας γιατρός: η βαριά εμμηνόρροια μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα: Είναι δύσκολο να καταλάβετε αν η περίοδος είναι βαριά ή όχι, αλλά συνήθως, εάν διαρκεί περισσότερο από 7 ημέρες, αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι – ειδικά εάν το χρώμα είναι έντονο κόκκινο.

Ένας κανονικός κύκλος περιόδου διαρκεί από 21 έως 35 ημέρες και το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να είναι σταθερός.

Μην αμελείτε την επίσκεψη σε έναν γυναικολόγο ή μαστολόγο (στην πραγματικότητα, συνιστάται να τους βλέπετε 1-2 φορές τον χρόνο) και να συζητάτε για όλα όσα σας ανησυχούν μαζί τους. Δεν υπάρχουν λάθος ερωτήσεις σε θέματα υγείας.

ΠΗΓΗ: newsone.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr