Κορίτσι 3 ετών με όγκο στον εγκέφαλο έγινε καλά αφότου το φίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος στο κεφάλι!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Κορίτσι 3 ετών με όγκο στον εγκέφαλο έγινε καλά αφότου το φίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος στο κεφάλι.
Αυτή ήταν η φωτογραφία που είδε όλος ο κόσμος: Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, φιλάει το κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού στην Market Street της Φιλαδέλφεια που έχει όγκο στο κεφάλι.

Το παιδί αυτό είναι η Gianna Masciantonio, ένα κορίτσι ηλικίας ενός έτους, που την εποχή εκείνη πάλευε ενάντια σε έναν εξουθενωτικό όγκο στον εγκέφαλο.

Τέσσερις εβδομάδες μετά τη γέννησή της, οι γιατροί είπαν στους γονείς της Gianna να αρχίσουν να σχεδιάζουν την κηδεία της. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, ο όγκος της εξαφανίστηκε τελείως.

Όταν γεννήθηκε η Gianna, φαινόταν πως ήταν ένα υγιές κοριτσάκι.

Αλλά οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι κάτι πήγαινε στραβά όταν δεν αντέδρασε κατά την εξέταση ακοής, 4 εβδομάδες μετά τη γέννησή της.


Στη συνέχεια, ανακάλυψαν ότι το νεογέννητο είχε ένα τεράστιο όγκο στον εγκέφαλό του. Ήταν αδύνατο. Οι γιατροί ήταν συγκλονισμένοι που η Gianna κατάφερε να επιβιώσει από την εγκυμοσύνη.

Οι γιατροί είπαν στην Kristen και το Joey Masciantonio να βάλουν το κοριτσάκι τους στο νοσοκομείο και να προετοιμαστούν για το θάνατό της, δίνοντάς της μόλις λίγες εβδομάδες ζωής.

Αλλά οι γονείς της δεν εγκατέλειψαν την ελπίδα.

Άρχισαν να έρχονται σε επαφή με τα καλύτερα νοσοκομεία για παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, ψάχνοντας για συμβουλές και δεύτερες απόψεις.

Εν τω μεταξύ, το καθολικό ζευγάρι βρήκε παρηγοριά στην προσευχή. Ξεκίνησαν εβδομαδιαίες τηλεφωνικές συναντήσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους για να προσεύχονται όλοι μαζί.

Ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που τους πρόσφερε ελπίδα, καθώς ξυπνούσαν κάθε πρωί και ήταν αβέβαιοι αν έβρισκαν το μωρό τους ζωντανό ή νεκρό στην κούνια του.Όταν έμαθαν ότι ο πάπας έφτασε στην πόλη τους, η Kristen ήξερε ότι έπρεπε να πάει να τον βρει.

Το ζευγάρι συζήτησε αν θα ήταν ασφαλές να πάρει την Gianna στον κόσμο, αλλά, αφού πήρε το πράσινο φως από το γιατρό της, ετοίμασαν την επίσκεψή τους.

Τους δόθηκε μια θέση όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πομπή του και σήκωσε την Gianna ψηλά, πάνω από το πλήθος.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε και ο Πάπας Φραγκίσκος, χωρίς να ξέρει τίποτα για την ιστορία της Gianna, κοίταξε άμεσα τα μάτια του Joey.

Η Gianna τον πλησίασε και ο Πάπας τη φίλησε στο μέτωπο και την ευλόγησε με το σημάδι του σταυρού.

Δύο μήνες μετά το φιλί του Πάπα, η οικογένεια έλαβε μια κλήση, την παραμονή των Χριστουγέννων, που άλλαξε τη ζωή τους.

Στην άλλη γραμμή ήταν ο Ira Dunkel, ογκολόγος του Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη.


Ο Dunkel ήταν μπερδεμένος από τις κύστες που σχηματίστηκαν γύρω από τον όγκο του εγκεφάλου της Gianna. Ήταν κάτι που δεν είχε δει ποτέ πριν γι’ αυτό είπε να κάνει το παιδί βιοψία.

Τότε αποκαλύφθηκε ότι η Gianna δεν είχε καρκίνο αλλά “Juvenile Xanthogranuloma”, μια σπάνια διαταραχή του αίματος που επηρεάζει ένα στα 10 εκατομμύρια παιδιά.

Ο καρκίνος δεν ήταν τελικά κακοήθης.

Η Gianna υποβλήθηκε σε 15 μήνες εντατικής χημειοθεραπείας και ο όγκος άρχισε γρήγορα να συρρικνώνεται.


Σύντομα, το κοριτσάκι έκανε πράγματα που οι γιατροί ποτέ δεν πίστευαν ποτέ ότι θα έκανε. Άρχισε να μπουσουλάει, να τρώει μόνη της και να μιλάει.

“Βλέπαμε την Gianna να πεθαίνει το πρώτο έτος της ζωής της, αλλά τώρα ζωντανεύει,” είπε η Kristen στην Aleteia.


Και ενώ η οικογένεια πιστεύει στην δύναμη της προσευχής, δεν πιστεύουν πως το φιλί του Πάπα οφείλεται στη διάσωση της κόρης τους.

“Η ζωή της Gianna είναι ένα θαύμα,” πρόσθεσε η Kristen. “Ο Πάπας Φραγκίσκος τη φίλησε, κι αυτός είναι ο τρόπος του Θεού να μας δείξει ότι ήταν μαζί μας μέσα από αυτό το ταξίδι και πως ακούει τις προσευχές μας.”

Δύο χρόνια αργότερα, ο όγκος έχει εξαφανιστεί εντελώς και η Gianna προετοιμάζεται να μπει στον παιδικό σταθμό.

“Το να βλέπεις το παιδί σου να τρέχει και να κάνει πράγματα τα οποία πίστευες ότι δεν θα έκανε, είναι εκπληκτικό,” δήλωσε ο Joey στο CBS Philadelphia.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Gianna επέστρεψε στο Παιδικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας (CHOP), αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν για εξετάσεις.

Αντ ‘αυτού η ευγνώμων οικογένειά της έδωσε ένα δώρο – μια επιταγή ύψους $50.000 από το ίδρυμα που είχαν ιδρύσει για την κόρη τους, το For the Love of Grace, για να στηρίξουν τις έρευνες για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

“Αυτό το μέρος έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας,” είπε ο Joey.

“Αυτό που έκαναν για την Gianna είναι για εμάς κάτι που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεπληρώσουμε, το μόνο που θέλουμε κι εμείς με τη σειρά μας είναι να βοηθήσουμε τα άλλα παιδιά.”

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr