Κοριτσάκι που το πυροβόλησε ο μπαμπάς του, ξεψύχησε την ημέρα των Χριστουγέννων και δώρισαν τα όργανα του

Μια οικογένεια από τη Φλόριντα που δολοφονήθηκε, απεικονίζεται για πρώτη φορά αφότου το 8χρονο κορίτσι που πυροβολήθηκε από τον μπαμπά του υπέκυψε στα τραύματά του την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο λιμενικός John Presnar, πυροβόλησε και σκότωσε την 39χρονη σύζυγό του Gretchen Presnar και τον γιο τους, τον 7χρονο John Jr., πριν γυρίσει το όπλο στον εαυτό του κι αυτοκτονήσει, στο σπίτι τους στη Φλόριντα στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο 44χρονος λιμενικός Presnar πυροβόλησε επίσης και τραυμάτισε την 8χρονη κόρη του McKenna.

Η μικρή McKenna μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε νοσηλευμένη στο ΜΕΘ μετά το περιστατικό. Όταν οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μικρή δεν θα ανακάμψει, η υπόλοιπη οικογένειά της συμφώνησε να δοθούν τα όργανά της για να σωθούν άλλα νεαρά .

Την ημέρα των Χριστουγέννων, εννέα ημέρες μετά τη φρικτή δολοφονία, η μικρή McKenna έφυγε από τη ζωή.


“Αυτό το περιστατικό είναι μια τραγωδία που έχει σοκάρει ολόκληρη την κοινότητα. Όλοι θρηνούν όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά γεγονότα,” δήλωσε ο Juan Perez, διευθυντής της αστυνομίας του Μαϊάμι, στο Miami Herald.

“Γνωρίζουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι δύσκολο να προληφθεί. Ως κοινότητα, πρέπει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση ώστε να ενθαρρύνουμε τις οικογένειες που έχουν ανάγκη να ζητήσουν βοήθεια.”

“Σήμερα, αυτός ο άγγελος άνοιξε τα φτερά του. Καθώς η οικογένεια λέει το τελευταίο αντίο στη μικρή McKenna, ευχαριστεί όλους όσοι προσέφεραν την υποστήριξή τους και τις προσευχές τους την περασμένη εβδομάδα,” δήλωσε ο Michael Casey στο Facebook.

“Η υποστήριξη του κόσμου προς την οικογένεια ήταν συντριπτική. Ενώ θρηνούμε την απώλεια των αγαπημένων μας κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου, χαιρόμαστε παράλληλα το δώρο της ζωής. Πολλοί προσεύχονται για ένα θαύμα και πιστεύουμε ότι ο Θεός απαντά σε αυτές τις προσευχές.”


“Το θαύμα είναι αυτό της δωρεάς οργάνων. Είμαστε ευγνώμονες που άλλες οικογένειες θα λάβουν ένα πολύ ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο θαύμα χάρη στη McKenna. Στείλτε τις σκέψεις και τις προσευχές σας στη χειρουργική ομάδα που πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτό το χριστουγεννιάτικο θαύμα.”

“Ο πατέρας ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος. Η μαμά, η γιαγιά, ήταν όλοι μια πολύ όμορφη οικογένεια, γι’ αυτό παραξενευτήκαμε όταν ακούσαμε κάτι τέτοιο,” δήλωσε η γειτόνισσα Esteban Aguila στο WSVN.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr