Κωνσταντίνος Κατσίφας: Γιατί τον ήθελαν νεκρό οι Αλβανοί. Με τι τον κατηγορούσαν

Γιατί τον ήθελαν νεκρό τον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι Αλβανοί;

Η αλβανική εισαγγελία Αργυροκάστρου αποκαλύπτει τελικά την επίμαχη κατηγορία της «πρόκλησης εθνοτικού μίσους» κατά Αλβανών πολιτών, με την οποία βαρύνει τον θανόντα Κωνσταντίνο Κατσίφα, «αποσαφηνίζοντας» πολλές σκοτεινές πτυχές της ύποπτης αποστολής των Αλβανών κομάντος της αστυνομίας, οι οποίοι κινήθηκαν άκρως «αντιεπαγγελματικά» κατά του Βορειοηπειρώτη εργάτη ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Έτσι, η αλήθεια σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή του νεκροταφείου με πρωταγωνιστές τον θανόντα και την δύναμη RENEA αποκαλύπτεται κομμάτι-κομμάτι.

Ο αλβανικός Τύπος και η εισαγγελία Αργυροκάστρου αποκάλυψαν σήμερα ίσως τον πιο σημαντικό κρίκο στην δολοφονία του Κατσίφα.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ο Κατσίφας εκτός των κατηγοριών που τον βάραιναν και αφορούσαν: οπλοκατοχή, πρόκληση υλικών βλαβών σε αστυνομικό όχημα, διατάραξη της ησυχίας κ.α, βαρύνεται πιθανόν και με την κατηγορία της διενέργειας εγκλήματος «πρόκλησης εθνοτικού μίσους εντός του αλβανικού εδάφους κατά Αλβανών πολιτών».

Οι αλβανικές αρχές λογικά θα γνώριζαν εδώ και μεγάλο διάστημα τις αναρτήσεις του Βορειοηπειρώτη στο διαδίκτυο, τις αναφορές του για «λευτεριά» στην Βόρεια Ήπειρο, το γεγονός ότι φόραγε ελληνική στρατιωτική φόρμα με ελληνικά σύμβολα, το ότι κρατούσε την σημαία της αυτόνομης Β.Ηπείρου σε διάφορα συλλαλητήρια, το ότι είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και το σίγουρο ήταν ότι θα τον παρακολουθούσαν στενά.

Πιθανόν, σύμφωνα με ένα υποθετικό σενάριο λοιπόν το όλο σκηνικό που εκτυλίχθηκε χθες με την «αψιμαχία” του 35χρονου ομογενούς στην πλατεία του χωριού με Αλβανό αστυνομικό που φέρεται να κατέβασε ελληνική σημαία, να ήταν κατά κάποιο τρόπο «ενορχηστρωμένο» από Αλβανούς.

Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από την εξιστόρηση του περιστατικού από τις αλβανικές αρχές:

α. Υπήρχε περίπτωση να κινείται ντυμένος με στολή του Ελληνικού Στρατού ο θανών Κωνσταντίνος Κατσίφας και η τοπική αστυνομία να του επέτρεπε εσαεί δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους;

β. Πως είναι δυνατόν να κινητοποιήσουν με τόση σπουδή ολόκληρο το κρατικό μηχανισμό τους οι Αλβανοί κάνοντας χρήση ακόμη και πανάκριβου drone, για έναν Έλληνα εργάτη που έριξε στο αέρα την στιγμή που στην χώρα αυτή γίνονται πολύ χειρότερα περιστατικά;

γ. Πως είναι δυνατόν να «πολέμησε» κατά τόσων Αλβανών κομάντος ρίχνοντας συνεχώς σφαίρες για 2 ώρες ο Κατσίφας, την στιγμή που είχε μόνο 3 γεμιστήρες;

Πολλά βγαίνουν στην φόρα και πολλά θα βγουν ακόμη σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Έλληνα πολίτη Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία αποτελεί ένα ακόμη σενάριο εμπλοκής επίλεκτων δυνάμεων του γνωστού για τις διασυνδέσεις του με τον υπόκοσμο, αλβανικού κράτους, με Έλληνα πολίτη της Βορείου Ηπείρου.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της Δρόπολης ήταν καταπέλτης μιλώντας σε αλβανικό κανάλι σχετικά με τη δολοφονία του Κατσίφα.

Ο δήμαρχος είπε ότι ολόκληρο το χωριό ήταν αγανακτισμένο, καθώς το γεγονός αυτό θα μπορούσε άνετα να αποφευχθεί και οι αστυνομικές δυνάμεις (Renea) θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει τον 35χρονο ζωντανό.

«Πρέπει να διερευνηθεί η περίπτωση, οι ειδικές δυνάμεις αφαίρεσαν μια ζωή. Το χωριό είναι εξοργισμένο, γιατί χάθηκε έτσι με αυτόν τον τρόπο μια ζωή. Η δολοφονία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», δήλωσε ο ίδιος.

«Για το παιδί δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες. Ήρθε εδώ με την οικογένεια του και εργάζονταν. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά και οι άνθρωποι δεν μιλούν εύκολα.

Είναι μια τραγωδία για όλη την Δρόπολη. Ποτέ δεν έχει συμβεί τέτοια περίπτωση. Ενώ αναφέρω ότι ο 35χρονος δεν ήταν προβληματικός, υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρόνο επιμελούνταν τον σημαιοστολισμό του χωριού στην επέτειο της 28 Οκτωβρίου», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Το μόνο που ελπίζουμε είναι οι Έλληνες ειδικοί που θα μεταβούν σύντομα στην Αλβανία, να αποκαλύψουν ακόμα περισσότερα για την άκρως αντιεπαγγελματική δράση των Αλβανών κομάντος που αφαίρεσαν μια ζωή τόσο εύκολα, ενώ θα μπορούσαν να τον συλλάβουν άνετα ζωντανό σύμφωνα πάντα και με τον δήμαρχο.

ΠΗΓΗ: fimes.gr