Κωδικός «4»: Η νέα αλλαγή που θα ισχύσει από αύριο, αλλάζει τα δεδομένα [εικόνες]

Την αυστηροποίηση των υπαρχόντων μέτρων με «έξυπνες» μετατροπές ανακοίνωσε ο υφιπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή του απογευματινή ενημέρωση, με τις αλλαγές στις μετακινήσεις να μπερδεύουν ακόμα και τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ διευκρίνισε ότι ακόμα δεν έχει σταλεί η ΚΥΑ που θα ξεκαθαρίζει τι ακριβώς ισχύει σε κάθε νέα τροποποίηση των μέτρων και από χτες πολλά ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μέτρα στα οποία θα μπορεί ο αστυνόμος να συνοδεύει τον πολίτη στο μέρος που έχει δηλώσει ότι μετακινείται.

Το μέτρο αφορά τις μετακινήσεις με κωδικό αποστολής 4 στο 13033, μετακίνηση δηλαδή σε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ μελετάται να υπάρχει η δυνατότητα στον αστυνομικό να συνοδεύει τον πολίτη που μετακινείται με κωδικό 4 μέχρι το μέρος που έχει δηλώσει ότι θέλει να πάει για να ελέγχεται αν ισχύει πράγματι ο ιατρικός λόγος μετακίνησης.

Το Menshouse έκανε το επιτόπιο ρεπορτάζ και τσέκαρε τον τρόπο επιβολής του νέου μέτρου στους δρόμους της Αθήνας.


Οι γιαγιάδες θα ανεβαίνουν δικάβαλο στο πίσω μέρος των μηχανών της ομάδας Δίας, με τον κλασικό τρόπο που κάθονται οι γιαγιάδες σε μοτοσυκλέτες και γαϊδουράκια, για να μετακινηθούν στον προορισμό τους.


Κάποιοι πιο αθλητικοί αστυνομικοί θα λειτουργούν σαν ποδηλατικό ταξί μεταφέροντας τους συνοδευόμενους πολίτες στον προορισμό τους με ασφάλεια και οικολογική συνείδηση.


Πολλές από τις συμπολίτσισσές μας ίσως στέλνουν επίτηδες sms με κωδικό 4 απλά για να συνοδεύονται από ένα όργανο της τάξεως.


Οι τουρίστες που σιγά σιγά θα έρχονται στην Αθήνα, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, θα έχουν επίσης ειδικούς τρόπους μετακίνησης.


Για κάθε άνθρωπο που μετακινείται θα αντιστοιχεί ένα αστυνομικό όργανο, αλλά το ίδιο θα ισχύει για κάθε σκύλο που μετακινείται. Θα έχει και αυτός τον δικό του προσωπικό αστυνόμο σκυλοσυνοδό


Η συνοδεία της αστυνομίας θα φτάσει μέχρι τα πιο προσωπικά μέρη, κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, για να επαληθευτεί η αλήθεια του σκοπού του sms.


Kάποιοι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να κοροϊδέψουν της ΕΛ.ΑΣ. ειδικά σε μία περίοδο που κανονικά θα είχαμε καρναβαλικές εκδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας.


Για να μη σπαταλώνται ανθρώπινοι πόροι και ανθρώπινο δυναμικό αστυνόμων, η ΕΛ.ΑΣ αυτοματοποιεί στο σύστημά της με υπερσύγχρονους συνοδούς αστυνόμους και συνοδούς ασθενοφόρα, αυτόνομους και προγραμματισμένους να καταπολεμήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

πηγη: menshouse.gr