Εξώδικη δήλωση της πλευράς της συζύγου και του ενός υιού του δημοσιογράφου (Ιωάννη) κατά του έτερου αδελφού και στελέχους του επικοινωνιακού επιτελείου του Κ. Μητσοτάκη, Φρέντι. Οι αναφορές για «συμφωνία κάτω από το τραπέζι» και υπουργούς.

Με ένα νέο εξώδικο συνεχίζεται η κόντρα για την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα. Στάλθηκε από την πλευρά της συζύγου του δημοσιογράφου Μαρίας Καρρά και του ενός εκ των υιών του Ιωάννη Τράγκα και στρέφεται κατά του δεύτερου γιου Φρέντι Τράγκα. Το εξώδικο, που είχε προαναγγείλει χθες το δικηγορικό γραφείο του Ν. Αγαπηνού, έρχεται ως απάντηση εξώδικου που είχε στείλει ο Φρέντι Τράγκας, ο οποίος σήμερα ανήκει στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και δημοσιευμάτων στο Πρώτο Θέμα για την υπόθεση.

Στο εξώδικο, η σύζυγος και ο ένας γιος του δημοσιογράφου δηλώνουν ότι έχουν προηγηθεί συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και προχωρούν σε μια σειρά σοβαρών καταγγελιών κατά του δεύτερου γιού, οι οποίες έχουν και «πολιτική διάσταση» δεδομένου ότι μιλούν για αναφορές σε ονόματα υπουργών. Αναφέρονται σε προσπάθεια να κλείσει συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» και στοχευμένες διαρροές στον Τύπο.

Υποστηρίζουν ότι προχωρούν σε αυτή την κίνηση καθώς «δεν μπορούμε πλέον να αφήσουμε αναπάντητα τα όσα ανακριβή αναφέρετε στο τελευταίο εξώδικό σας και τα όσα διαρρέετε σε δημοσιεύματα του Τύπου με στοιχεία που προφανώς εσείς έχετε δώσει, διότι μόνον εσείς ήσασταν κοινωνός αυτών. Κι αυτό γιατί προφανής σκοπός σας είναι η άσκηση πίεσης μέσω του Τύπου, και μάλιστα μέσω εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας, συμπεριφορά που κάθε άλλο ωφελεί τα συμφέροντα όλων των κληρονόμων».

Αναφέρονται σε στοιχεία που αφορούν την περιουσία του δημοσιογράφου, τα οποία καταγράφονται στο εξώδικο που έστειλε η πλευρά του Φρέντι Τράγκα, τα οποία δεν γνωρίζουν κατά πόσο είναι αληθή: «Αρκετά στοιχεία από αυτά που απαριθμούνται στο από 2.2.2022 εξώδικό σας, όπως ιδίως ονόματα εταιρειών ή άλλων φορέων και διευθύνσεις ακινήτων, δεν αναφέρθηκαν ποτέ στη συνάντηση ή σε κάποια άλλη επικοινωνία μας και δεν γνωρίζουμε από πού τα έχετε πληροφορηθεί και κατά πόσο είναι αληθή. Παρατηρούμε δε ότι στα στοιχεία που απαριθμήσατε στο εξώδικό σας δεν αναφέρονται και τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν αγοραστεί από την αγγλική εταιρεία Manorgold Ltd., στην οποία μοναδικός μέτοχος ήταν ο εκλιπών, όπως γνωρίζετε πολύ καλά».

Παράλληλα αρνούνται την πρόταση «συμφωνητικού»: «Ποτέ δεν θέσαμε υπόψη σας οποιοδήποτε “συμφωνητικό”, όπως ανακριβώς αναφέρατε, χωρίς φυσικά να αντιλαμβανόμαστε τι είδους συμφωνία θα μπορούσε να γίνει μεταξύ μας, πριν την έκδοση της αναγκαίας συμβολαιογραφικής πράξης που επικαλείστε στο εξώδικό σας».

«Μονόπολη» με σπίτια

-Μονακό

– Νίκαια Γαλλίας

Η σύζυγος και ο Ιωάννης Τράγκας καταγγέλλουν μέσω του εξωδίκου προσπάθεια για συμφωνία «κάτω από τραπέζι»: «Σκοπίμως διαρρεύσατε ότι εσείς έχετε την πρόθεση να φορολογηθείτε για ό,τι αποκτήσετε από την περιουσία του εκλιπόντος και ότι δήθεν εμείς επιδείξαμε αρνητική διάθεση στην ανωτέρω πρόθεσή σας. Πλην όμως, η πραγματικότητα την οποία γνωρίζετε άριστα είναι τελείως διαφορετική, αφού στις συναντήσεις μας εσείς μας ζητήσατε επίμονα να μην εμφανιστείτε πλασματικά ως κληρονόμος και ειδικότερα να φέρεστε ως δήθεν αποποιηθείς του μεριδίου που σας αναλογεί εικονικά και ταυτόχρονα να το λάβετε “κάτω από το τραπέζι”, με τη μορφή της δωρεάς από την πρώτη εξ ημών, που είναι κάτοικος εξωτερικού.

Μας επισημάνατε επισταμένως ότι προκρίνετε αυτή τη λύση διότι, αφενός, λόγω της εργασίας σας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν θέλετε να εμφανίσετε την περιέλευση σε εσάς περιουσιακών στοιχείων από την κληρονομιά του εκλιπόντος, αφετέρου δε, δεν επιθυμείτε να έχετε στο μέλλον κανενός είδους ευθύνη για το υφιστάμενο παθητικό της περιουσίας του εκλιπόντος, που ενδεχομένως προκύψει στο μέλλον. Με αυτή τη μορφή της εικονικής αποποίησης θα εμφανιζόσασταν στο επιτελείο του Πρωθυπουργού και στο ευρύτερο περιβάλλον σας ως άμεμπτος ηθικά και παράλληλα θα εξασφαλίζατε, έχοντας πλασματικά αποποιηθεί την κληρονομιά, την πλήρη απεμπλοκή σας από οποιοδήποτε ενδεχόμενο παθητικό της κληρονομιάς του εκλιπόντος που ήθελε προκύψει στο μέλλον.

– Πολιτεία

Επειδή εμείς από την πλευρά μας και μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου μας Νίκου Αναπηνού σάς καταστήσαμε σαφές ότι η βούλησή μας ήταν και παραμένει να υπάρξει πλήρης νομιμότητα και διαφάνεια σε όλες τις ενέργειές μας, να δηλωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που θα αποκτήσουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως κληρονόμοι του Γεωργίου Τράγκα στις αρμόδιες αργές, και εννοείται αρνηθήκαμε να σας συνδράμουμε στις ανήθικες και μη νόμιμες προτάσεις σας, για αυτό υλοποιήσατε, όπως άλλωστε μας είχατε εμμέσως προειδοποιήσει με την αποσπασματική αναφορά ονομάτων πρωτοκλασάτων στελεχών της παρούσας κυβέρνησης ως αρωγών στις ενέργειές σας, το δεύτερο πλάνο του σχεδίου σας, που είναι ακριβώς η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων στον Τύπο που σχετίζονται με την κληρονομιά του εκλιπόντος και με τα οποία έχετε την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να επωφεληθείτε οικονομικά. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι με τις διαρροές σας επιχειρείτε να εμφανίσετε παραπλανητικά ότι δήθεν ο εκλιπών και η περιουσία του βρίσκονται υπό φορολογικό έλεγχο».

Τέλος, στο εξώδικο επισημαίνεται ότι «σας ενημερώνουμε για τελευταία φορά ότι παρόμοιες τυχόν ενέργειες και συμπεριφορές σας στο μέλλον θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση προσφυγή μας στην αστική και ποινική δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου», ενώ ζητείται η δημοσίευση του εξώδικου από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Φωτογραφίες από τα 12 ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα που ήταν γνωστά:

-Νικαία

-ΗΠΑ

-Ακρόπολη

-Παρίσι

Πηγή: protothema.gr και euro2day.gr