Κλέλια Ρένεση: Απήγγειλε τον Εθνικό Ύμνο στην πατρίδα της και συγκινήθηκε βαθιά

Η Κλέλια Ρένεση απήγγειλε τον Εθνικό Ύμνο στο μέρος όπου γράφηκε και η συγκίνησή της δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Ειδικότερα, δύο αιώνες μετά από το γράψιμο του Εθνικού Ύμνου από τον Διονύσιο Σολωμό στο λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, η Κλέλια Ρένεση βρέθηκε εκεί για να απαγγείλει αυτά τα ιερά πια λόγια

Η Κλέλια Ρένεση στο μέρος που γράφτηκε ο Εθνικός Ύμνος

Σε μια εκδήλωση που έγινε στον τόπο όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, η ηθοποιός απήγγειλε τον Εθνικό Ύμνο και σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξέφρασε τη βαθιά της συγκίνηση και ευγνωμοσύνη που μπόρεσε να συμμετέχει σε αυτό και να το κάνει πατώντας στο λόφο όπου γράφτηκε η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

«200 χρόνια απ’ την Ελληνική Επανάσταση / σ΄ αυτό το σημείο , στο λόφο του Στράνη / στο νησί της Ζακύνθου, γράφτηκε ο Ύμνος εις την Ελευθερία από τον Διονύσιο Σολωμό, ακούγοντας τις κανονιές από το Μεσολόγγι. Αργότερα έγινε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Μεγάλη χαρά και τιμή να μπορώ να απαγγέλλω αυτό το μεγαλειώδες ποίημα στον τόπο που γεννήθηκε απ’ τα σπλάχνα του ποιητή. Ευχαριστώ όλους τους αρμόδιους για την κίνηση αυτή και την επιμέλεια αυτής της προσπάθειας.

Τα λόγια είναι πιο μεγάλα απ τον άνθρωπο/ τα χρόνια δεν έσβησαν τα σημάδια τους / ο κραδασμός τους ακόμα σε δονεί/ ίσως να βαράνε ακόμα τα κανόνια σκέφτεσαι καθώς η μέρα φεύγει κι ίσως ο Διονύσιος Σολωμός κάνει ακόμα περίπατο στο λόφο του Στράνη κουβαλώντας τον πόνο της ανθρωπότητας», ήταν τα λόγια που συνόδευσε τη φωτογραφία η Κλέλια Ρένεση.