Κοιτάξτε Καλά στο Σώμα σας Μήπως Έχετε Τέτοιες Κόκκινες Ελιές; Δείτε Αμέσως Τι Σημαίνει αυτό για την Υγεία σας
Www.true.gr

Κοιτάξτε Καλά στο Σώμα σας Μήπως Έχετε Τέτοιες Κόκκινες Ελιές; Δείτε Αμέσως Τι Σημαίνει αυτό για την Υγεία σας

Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τις «κόκκινες ελιές» που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος. Αυτές οι μικρές ελιές, αποτελούνται από αιμοφόρα αγγεία και εμφανίζονται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών και είναι κληρονομικές.

Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά συνηθισμένες: εμφανίζονται σε ποσοστό έως και 50% στους ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη.

Είναι καλοήθεις αγγειακές βλάβες, που αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα. Είναι έκτοπες δυσπλασίες αγγειακής φύσης του δέρματος. Είναι όλα τα σκούρα κόκκινα στίγματα που μπορεί να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος μας.

Αυτές εμφανίζονται οπουδήποτε στο σώμα, αλλά τα πιο συνηθισμένα μέρη είναι το στήθος, το στομάχι και η πλάτη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα κερασοειδές αιμαγγείωμα μπορεί να αλλάξει σχήμα με την πάροδο του χρόνου και να γίνει πιο επίπεδο πάνω στο δέρμα.Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν ξυρίζεστε ή ξύνεστε. Μερικές φορές, αν το παρασύρετε, μπορεί να σπάσει και μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία.

Εάν το βλέπετε να αλλάζει μέγεθος, χρώμα, ή υφή, θα πρέπει σίγουρα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Τα κερασοειδή αιμαγγειώματα μπορεί να συγχέονται με τα αγγειώματα αράχνης, τα οποία είναι ένα είδος κόκκινης κηλίδας, πιο σκούρα στη μέση και έχουν κοκκινωπούς ιστούς που εκτείνονται. Τα αγγειώματα αράχνης, είναι σημάδι ηπατικών προβλημάτων.

Γενικά, τα κερασοειδή αιμαγγειώματα είναι αβλαβή αν δεν παρατηρήσετε ότι αλλάζουν πάρα πολύ. Εάν παραμείνουν τα ίδια με την πάροδο του χρόνου, είναι καλοήθεις και δεν προκαλούν πόνο ή μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.Αν είστε κάτω των 30 ετών και δεν έχετε ιστορικό κερασοειδών αιμαγγειωμάτων
στην οικογένειά σας, αλλά έχετε βγάλει στο δέρμα σας, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου για ηπατικές δυσλειτουργίες και ορμονικές αλλαγές.

Υπάρχουν επίσης μελέτες που υποδηλώνουν ότι το χημικό βρωμίδιο, ένα συστατικό που βρίσκεται στα καθημερινά αντικείμενα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα συστατικά ψησίματος, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα πλαστικά. Αυτό, δημιουργεί μια ορμονική ανισορροπία που οδηγεί σε κερασοειδή αιμαγγειώματα.

Επομένως, αν δείτε ένα που σας φαίνεται ύποπτο, επικοινωνήστε με το γιατρό σας και τεστάρετέ το. Το 70% των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών, έχει ένα ή περισσότερα από αυτά τα μικρά κόκκινα εξογκώματα.

Credit: providr.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr