Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πότε θα δοθεί, ποιοι είναι οι δικαιούχοι και με ποιον τρόπο θα το παραλάβουν

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη περίπου στα μισά του έτους, ωστόσο κάποιοι έσπευσαν ήδη να… μοιράσουν κοινωνικό μέρισμα για το 2018, δίνοντας μάλιστα πληροφορίες για την αίτηση, το ποσό, τα κριτήρια και τους δικαιούχους!

Επειδή, λοιπόν, η παραπληροφόρηση καλά κρατεί, πάμε να δούμε τι ισχύει και τι όχι.

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Θα δοθεί μεν, άγνωστο πώς και πότε δε

Όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί και το 2018, εφόσον υπάρξει πλεόνασμα.

Το θέμα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Πού θα κατευθυνθεί το δημοσιονομικό περιθώριο; Καταρχήν, σε φοροελαφρύνσεις. Μεταξύ των προτάσεων που «έπεσαν στο τραπέζι» είναι να αφορά στο φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο πολιτική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα.


Κοινωνικό μέρισμα 2018: Η παραπληροφόρηση

Τα δημοσιεύματα, λοιπόν, που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και… μοιράζουν από 500 έως 650 ευρώ. δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Κυβερνητικά στελέχη, αναφερόμενα στην αναδιανομή του πλεονάσματος που θα προκύψει, παραδέχτηκαν μεν ότι θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα 2018, χωρίς όμως να αναφερθούν ούτε στο ύψος του μερίσματος, ούτε στις κατηγορίες των δικαιούχων και φυσικά ούτε στον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί. Κι αυτό διότι δεν το γνωρίζει για την ώρα ουδείς.

Ο καθόλα αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε για το θέμα: «Όχι μόνο θα υπάρχει πάλι μέρισμα στο τέλος του χρόνου, αλλά από εδώ και πέρα, παρ’ όλα τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε και να μειώσουμε τους φόρους και να κάνουμε σημαντικές δαπάνες για τα νοσοκομεία και για τα σχολεία».

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα δεδομένα

Επομένως, τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα είναι τα εξής:


Το true.gr, με ευθύνη και συνέπεια, θα σας ενημερώσει για κάθε εξέλιξη στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος 2018, εφόσον κι όταν αυτή υπάρξει.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ 2018: Μπορείτε να κάνετε από εδώ την εκτύπωση και να μάθετε μέχρι πότε είναι η προθεσμία πληρωμής

ΕΝΦΙΑ 2018 – Taxisnet: Μπορείτε να κάνετε από εδώ την εκτύπωση

Διαγραφή χρεών στην Εφορία: Μάθε εδώ αν είσαι δικαιούχος