Κοιμίζει 4 άτομα, το εσωτερικό του είναι υπερλούξ και μπορεί επίσης να μετακινείται

Τι καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις μία βουτιά στα κρύα νερά μιας λίμνης; Τίποτα…

Αυτό λοιπόν το πλεονέκτημα, σου προσφέρουν οι μοναδικές αυτές πλωτές καμπίνες.

Θέλατε ποτέ να περάσετε διακοπές στο νερό; Λοιπόν, με αυτό το νέο πολυτελές ξενοδοχείο, τώρα μπορείτε. Αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο, που προτείνεται από το Σερβικό στούντιο design Salt & Water, προσφέρει στους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός κορυφαίου ξενοδοχείου με την ιδιωτικότητα μιας καμπίνας.

Με μια μικρή υποσημείωση: το ξενοδοχείο και όλες οι καμπίνες επιπλέουν σε μια όμορφη λίμνη, που περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά στη Σερβία.

Το κύριο λόμπι του ξενοδοχείου επιπλέει στα ύδατα, αλλά είναι σταθερά αγκυροβολημένο. Ωστόσο, οι ιδιωτικές καμπίνες έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν αγκυροβολημένες στο λόμπι ή να επιπλέουν ελεύθερα στη λίμνη. Αυτή η δυνατότητα πλοήγησης στο δικό τους καταμαράν είναι κάτι που η ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν έχει προσφέρει ποτέ πριν.

Αυτό είναι ιδιαίτερα διαφορετικό επειδή, ενώ ορισμένα ξενοδοχεία επιτρέπουν μόνο αυτή την πολυτέλεια σε premium δωμάτια, το ξενοδοχείο επιτρέπει σε κάθε δωμάτιο να ταξιδεύει ελεύθερα στο νερό. Μόλις εντοπίσουν το σημείο τους, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το σκηνικό, να ψαρέψουν ή απλά να επιπλέουν.

Κάθε μονάδα διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, διάδρομο με χώρο αποθήκευσης και ένα υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Μια απλή μετατροπή επιτρέπει στους 2 επιπλέον επισκέπτες να κοιμούνται στην καμπίνα, απλά τραβώντας ένα διπλό κρεβάτι στο σαλόνι. Το σχέδιο από ξύλο στο σαλόνι προσφέρει επίσης συνεχή θέα χωρίς να θυσιάζεται η ιδιωτικότητα.

Το Salt & Water έχει μια μοναδική εξειδίκευση στο σχεδιασμό σκαφών, που τους χάρισε γνώση όταν δημιούργησαν αυτή την απίστευτη εμπειρία στη θάλασσα. Ωστόσο, δεν ήταν οι πρώτοι που σκέφτηκαν αυτή την εκπληκτική εμπειρία ξενοδοχείου.

Η αρχιτεκτονική εταιρία Dutch Docklands έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός πλωτού ξενοδοχείου στη Νορβηγία από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να δουν το όμορφο βόρειο σέλας. Ο Ολλανδός σχεδιαστής Marijn Beije έχει επίσης σχεδιάσει πλωτά καταμαράν, παρόμοια με αυτά που σχεδιάζει η Salt & Water.

Οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού έχουν πει ότι το ξενοδοχείο Salt & Water μπορεί να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι σε αυτά τα νορβηγικά καταλύματα, επειδή το σερβικό κατάλυμα προσφέρει επιπλέον νοσοκομείο υψηλού επιπέδου, εξαιρετική θέα και εκπληκτική αρχιτεκτονική.

Αυτό φαίνεται να ισχύει, καθώς έχουν κερδίσει το πρώτο βραβείο Millennium Yacht Design.

Εκτός από την μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες, ο σχεδιασμός Salt & Water έχει ως στόχο να επιτρέψει στην τουριστική βιομηχανία να προωθήσει τις λίμνες και τα μικρότερα ποτάμια της χώρας, τα οποία προηγουμένως θεωρούνταν πολύ δύσκολα για πρόσβαση στα ξενοδοχεία ή τα κρουαζιερόπλοια.

Έχει επίσης συζητηθεί η πιθανότητα στρατηγικά τοποθετημένων μικρών αποβάθρων που προορίζονται για ανανέωση χώρων και συλλογή αποβλήτων. Αυτό θα επιτρέψει στους επισκέπτες να περνούν περισσότερο χρόνο μακριά από την έδρα του ξενοδοχείου και να είναι σε θέση να εξερευνήσουν τις θαλάσσιες αρτηρίες πιο προσεκτικά.