"Κοιμήθηκε με Κοιλόπονο και Δεν Ξύπνησε Ποτέ". Συγκλονίζει η Μητέρα του 5χρονου Koριτσιού
Www.true.gr

«Κοιμήθηκε με Κοιλόπονο και Δεν Ξύπνησε Ποτέ». Συγκλονίζει η Μητέρα του 5χρονου Koριτσιού

Μια πεντάχρονη μαθήτρια βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της από τους συγκλονισμένους γονείς της, αφότου είχε παραπονεθεί για πόνο στην κοιλιά της στην τάξη, σύμφωνα με την ανακριτική έρευνα.

Η Keziah Deuk, από το Hove της Αγγλίας, πέθανε από μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση στομάχου.

Οι γονείς της, η Susie και ο Phil, όταν η Keziah είχε παραπονεθεί ότι πονούσε η κοιλιά της, της πρότειναν να κοιμηθεί για να δει αν νιώθει καλύτερα το επόμενο πρωί.

Στη συνέχεια όμως την βρήκαν νεκρή στο κρεβάτι της το επόμενο πρωί και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την ανανήψουν.

Το μικρό κορίτσι είχε υποβληθεί σε θεραπεία για δυσκοιλιότητα και φούσκωμα από τη γέννηση της και η νεκροψία αποκάλυψε ότι είχε συστροφή σιγμοειδούς εντέρου.

Στην εξαιρετικά σπάνια κατάσταση του στομάχου, το παχύ έντερο είναι μακρύ και μπορεί να συσπειρωθεί.

Ο παιδοπαθολόγος Δρ Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος πραγματοποίησε τη νεκροτομή, δήλωσε: «Όταν συστρέφεται αρκετά, η παροχή αίματος διακόπτεται και αυτό μπορεί να σκοτώσει το παχύ έντερο και να είναι θανατηφόρο».

Ο Δρ Μαρνερίδης είπε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σπάνια σε παιδιά.


Ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο νοσοκομείο του St Thomas στο Λονδίνο, εξετάζουν περισσότερα από 600 παιδιά ετησίως, αλλά ο εμπειρογνώμονας το έχει εντοπίσει μόνο σε δύο άλλα παιδιά σε ηλικία 18 ετών.

Πρόσθεσε: «Ως γονιός, θα είχα κάνει το ίδιο και θα περίμενα μέχρι το πρωί. Ένας πόνος στην κοιλιά είναι συνηθισμένος».

Η μητέρα της, η οποία έχει άλλα πέντε παιδιά, δήλωσε κατά την έρευνα: «Μας λείπει απίστευτα κάθε στιγμή της ημέρας, το χαμόγελο της, η αποφασιστικότητά της, η χαρούμενη φύση της».

«Ο χαμός της έχει αφήσει τεράστια κενά στη ζωή μας και θα την αγαπάμε και θα μας λείπει για πάντα».

«Αγαπούσε τη ζωή με πάθος και την οικογένεια και τους φίλους της με αφοσίωση. Παρόλο που ήταν μόλις πέντε ετών, έδειξε συμπόνοια που ήταν πέρα από τα χρόνια της, φροντίζοντας για τους άλλους».

Τη χρονιά πριν πεθάνει, η Keziah είχε παραπεμφθεί για εξειδικευμένη βοήθεια για τη θεραπεία επαναλαμβανόμενων κρίσεων δυσκοιλιότητας και φουσκώματος.

Η Δρ Philippa Hildick-Smith, η οποία εξέτασε την πεντάχρονη, δήλωσε ότι το φούσκωμα ήταν φυσιολογικό και ότι είχε ανταποκριθεί καλά στη θεραπεία.


Είπε: «Δεν έχω δει ποτέ αυτή την κατάσταση σε παιδιά πριν. Η Keziah βελτιωνόταν με τη θεραπεία, οπότε δεν είδα την ανάγκη για περαιτέρω εξετάσεις».

Η παιδίατρος-γαστρεντερολόγος Jenny Epstein δήλωσε ότι η κατάσταση της Keziah δεν αναζητήθηκε στα παιδιά επειδή ήταν τόσο σπάνια.

«Κανονικά τα παιδιά θα έδειχναν άλλα συμπτώματα. Η Keziah δεν φαίνεται να έχει έντονο πόνο», είπε.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και δεν νομίζω ότι θα το πετύχω ξανά στη ζωή μου, είναι τόσο σπάνιο».

Μετά από ακρόαση των εμπειρογνωμόνων, η νοσοκόμα Veronica Hamilton-Deeley είπε ότι ακόμη και μια ακτινογραφία δεν μπορούσε να έχει δείξει την κατάστασή της.

Είπε ότι η αιτία θανάτου της Keziah ήταν τραυματισμένο παχύ έντερο ως αποτέλεσμα της συστροφής.

«Η Keziah πέθανε από φυσικές αιτίες και δεν υπήρξε ευκαιρία να διαγνωστεί ή να αντιμετωπιστεί η σπάνια πάθησή της.

Ωστόσο, ο πατέρας της Keziah, Phil Duek, έχει γράψει μια επιστολή που αμφισβητεί το συμπέρασμα του ιατροδικαστή, υποστηρίζοντας ότι η έκταση της ασθένειας της κόρης του δεν είχε ερευνηθεί πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr