Κικίλιας : «Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και θα χρειαστούν μέτρα»

Για τον κορονοϊό και για το αν θα χρειαστεί να έχουμε άλλα έκτακτα μέτρα και ποια είναι η κόκκινη γραμμή μίλησε στο Live News και το Νικο Ευαγγελάτο ο Βασίλης Κικίλιας.

«Με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες εξάπλωσης της νόσου είναι για μας κόκκινη γραμμή είπε. Και πρόσθεσε: αποδείχθηκε ότι δεν είναι εποχικός ο ιος και δεν είδαμε ύφεση αλλά αύξηση. Οι ασυμπτωματικοί επίσης βοήθησαν στην υπέρμετρη μετάδοση του ιου.

Στα θετικά είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο για το εμβόλιο και οι υγειονομικοί μας έχουν μάθει καλύτερα τον ιό.

Οι αποφάσεις που παίρνονται είναι πάντα με επιστημονικά κριτήρια, είπε ο κ. Κικίλιας.

Για τις εντατικές είπε ότι στην Αττική θα έχουμε 40 νέα κρεβάτια.

Για τα Μέσα Μεταφοράς που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης είπε ότι η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι είναι θωράκιση και άμυνα απέναντι στον κορονοϊό.

Για το εμβόλιο είπε ότι δεν υπάρχει εκτίμηση του υπουργείου για το πότε θα το έχουμε. Υπάρχουν οι επιστημονικές ανακοινώσεις και υπάρχει ένας ορίζοντας κάποιων μηνών για να έχουμε όχι εμβόλιο αλλά εμβόλια.