Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να τελεστεί με δημοσία δαπάνη

Αίτημα Προς τον Προεδρο της Δημοκρατίας Πρ Παυλοπουλο.

Γράφει ο Βασίλης Στίγκας, ο Πρόεδρος του πολιτικού Κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”

Η κηδεία του Βορειοηπειρώτη παλικαριού Κωνσταντίνου Κατσίφα να τελεστεί δημοσία δαπάνη:

Έφυγε από τη ζωή υπερασπιζόμενος την Γαλανόλευκη ! Πόσο λίγα και φτωχά τα λόγια μπροστά στον ηρωικό θάνατο που διάλεξε ο Κωνσταντίνος, ο λεβέντης Έλληνας της Βορείου Ηπείρου!
Το αίμα του και η θυσία του όχι επί ματαίω!
Το έχουν παράπονο στην Βόρειο Ήπειρο, τους ‘λησμόνησε’ η Μητέρα Ελλάδα … Όχι, η Μητέρα Ελλάδα δεν ξεχνά τα παιδιά της, ούτε εμείς τα αδέλφια μας! Οι προδοτικές Κυβερνήσεις του παρελθόντος και η σημερινή παρούσα με τις ανθελληνικές τάσεις δίνουν αυτές τις εντυπώσεις.
Κύριε Παυλόπουλε, ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τον πεσόντα Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα είναι να αναλάβει η «Πατρίδα του ευγνωμονούσα« να τον κηδέψει και να τον αγκαλιάσει, έστω την ύστατη αυτή ώρα και …ποιος ξέρει ίσως να νοιώσει αυτό το άγγιγμά της … !
Στερήσαμε από τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας πολλά! Δεν σταθήκαμε στο πλευρό τους, ούτε υπερασπιστήκαμε ποτέ τα δικαιώματα τους ως μειονότητα εκτός Ελλάδος. H μεθοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας υφίσταται μόνο de facto και όχι de jure.
Δεν διεκδικήσαμε οι Νεοέλληνες ποτέ να φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, Φεβρουάριος 1914 κα την ανακήρυξη Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου ! Ως πότε αυτή η θλιβερή απραξία της Ελλάδας και η μη διεκδίκηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ;
Ο ηρωικός θάνατος του Κωνσταντίνου σηματοδοτεί μία νέα εποχή στα Ελληνοαλβανικά θέματα. Όχι άλλες υποχωρήσεις ! Η Μητέρα Πατρίδα και των Βορειοηπειρωτών ας αναλάβει να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία τον νεαρό Πατριώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα με όλες τις νεκρικές τιμές που του πρέπουν !
Υποκλινόμαστε στην θυσία του, συμπάσχουμε με την οικογένειά του και τον ανεβάζουμε στο βάθρο των Ηρώων ! Ακόμη ένας Αθάνατος !
Η Πατρίς Ευγνωμονούσα
Τα αδέλφια του οι Ελληνες

ΠΗΓΗ: tilestwra.com