Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «με τον καιρό να μας πηγαίνει προς την Άνοιξη και στη συνέχεια πάλι προς τον Χειμώνα θα κυλήσει η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε».

Ο γνωστός μετεωρολόγος – με νέα ανάρτησή του – απαντά σε όσους ασκήσαν κριτική για τον «συναγερμό» που έφερε «αναίτια» η κακοκαιρία «Φίλιππος» σημειώνοντας πως «η πρόγνωση του καιρού δεν είναι τζόγος κι αν κερδίσω κέρδισα….»

«Βασιζόμαστε πάνω σε μοντέλα που προσπαθούν να φωτίσουν το χάος και συνάμα έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Οι προειδοποιήσεις βγήκαν πολύ σωστά γιατί προς τα εκεί μας οδήγησαν τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας. Τώρα αν χιόνισε στο διπλανο γεωγραφικό διαμέρισμα κι όχι στην περιοχή μας τέτοιες αποκλίσεις είναι λογικό να υπάρχουν».

Προειδοποιεί, μ΄άλιστα, για νέα έκτακτα δελτία καιρού προς το τέλος της εβδομάδας: «Θα δείτε και πάλι προειδοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα για το νέο κύμα ψύχους που φαίνεται προς το Σαββατοκύριακο», γράφει χαρακτηριστικά, ενώ αντίστοιχη αναφορά έκανε και στον τηλεοπτικό «αέρα» του Open.