Κι όμως δεν σπούδασε ηθοποιός: Αυτό είναι το κανονικό επάγγελμα της Ελένης Ράντου

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Ράντου στο περιοδικό «Down Town», κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια και την οικογένειά της.

Η ηθοποιός που έγραψε τηλεοπτική ιστορία με τον ρόλο της ως Ελένη Βλαχάκη, αναφέρθηκε και στις σπουδές τις, οι οποίες ουδεμία σχέση είχαν με την καριέρα που τελικά ακολούθησε.

Νομίζατε πως η πρώτη της επιλογή ήταν η υποκριτική; Μέγα λάθος.

Η Ελένη, παραδέχτηκε πως το αντικείμενο που επέλεξε να σπουδάσει ήταν πολύ διαφορετικό, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει και τους λόγους οι οποίοι την έστρεψαν τελικά προς τη σημερινή της επαγγελματική πορεία.


Τι παιδί ήσασταν;

«Παιδί εργατικής οικογένειας από το Αιγάλεω, με μόρφωση πανεπιστημιακή. Ήταν λίγο μπερδεμένο το πού είμαι. Κάπου δεν χώραγα, κάπου περίσσευα. Και αυτό με έκανε να μην ξέρω πού ανήκω. Το θέατρο έχει την ευλογία τις διαφορετικότητες να μπορεί να τις εντάξει, να τις χωρέσει και μη σου πω να τις επιβραβεύσει κιόλας. Οπότε εκεί ένιωσα ότι κάπου ανήκω στ’ αλήθεια».


Τι έχετε σπουδάσει;

«Γαλλική Φιλολογία. Σκεφτόμουν μάλιστα να ακολουθήσω το τμήμα Μετάφρασης. Ακόμη και ως καθηγήτρια πανεπιστημίου με είχα φανταστεί. Γενικά, σε θέσεις πίσω από τα φώτα. Δεν ήταν τα φώτα που με μαγνήτισαν στο θέατρο. Περισσότερο η φαινομενική ανοχή του καλλιτεχνικού χώρου στην πολυπλοκότητα και τη διαφορετικότητα».

prototupo