Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και… μεσογειακός κυκλώνας – Που θα “χτυπήσει σύμφωνα με το meteo”
Www.true.gr

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και… μεσογειακός κυκλώνας – Που θα “χτυπήσει σύμφωνα με το meteo”

Χαλάει ο καιρός – σύμφωνα με το meteo – τα επόμενα 24ωρα, ενώ την εμφάνισή του θα κάνει και μεσογειακός κυκλώνας.

Όπως, λοιπόν, προβλέπει το meteo ο καιρός θα επιδεινωθεί από την Πέμπτη (17.09.2020) με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μικρή είναι η πιθανότητα για σχηματισμό μεσογειακού κυκλώνα.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, καθώς και άλλα διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα, στο ότι μία ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου πρόκειται κατά τις επόμενες ημέρες να κινηθεί προς τη χώρα μας, μεταφέροντας υγρές και ασταθείς αέριες μάζες.


Οι επιστήμονες του meteo επισημαίνουν ότι:


* Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής – που βρίσκεται πάνω από θάλασσα – δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει, αλλά ούτε και η δυναμική που θα παρουσιάσει.

* Σε ορισμένα προγνωστικά μοντέλα διαφαίνεται ο σχηματισμός ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού με αρκετά έντονα φαινόμενα στη χώρα μας και κυρίως στα νότια τμήματά της.

* Είναι μεν υπαρκτή η πιθανότητα σχηματισμού ενός Μεσογειακού Κυκλώνα (βαρομετρικά χαμηλά διεθνώς γνωστά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes) με κίνηση προς τη χώρας μας, χωρίς ωστόσο ακόμα αυτό να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr