Καιρός: Τι βλέπουν οι μετεωρολόγοι για το φετινό φθινόπωρο; Ανησυχητικά τα πρώτα μηνύματα
Www.true.gr

Καιρός: Τι βλέπουν οι μετεωρολόγοι για το φετινό φθινόπωρο; Ανησυχητικά τα πρώτα μηνύματα

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, το φθινόπωρο… καραδοκεί και οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη αρχίσει τις αναλύσεις για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στην Ευρώπη.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και κάθε μέρα που περνά… εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να μην καταλαβαίνουν πια από εποχές…

Είναι χαρακτηριστικό πως εν μέσω καλοκαιριού σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη σημειώθηκαν πολύ σοβαρά έως και ακραία καιρικά επεισόδια που δεν ταιριάζουν με την εποχή.

Και σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα ακραία επεισόδια θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.


Σύμφωνα με το Accuweather, η Ιταλία και η βαλκανική χερσόνησος θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, καθώς ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα υγρός και με καταιγίδες ικανές να προκαλέσουν εντός του Σεπτεμβρίου σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα φαινόμενα -σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις- θα συνεχίζονται, αν και με μειωμένο ρυθμό και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.


Αυτή η κατάσταση με τις πολλές και έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία στα Βαλκάνια να διατηρηθεί κοντά ή και ελαφρώς κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

πηγη: dokari.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr