Καιρός: Σαρώνει αυτή τη στιγμή την Αττική με χαλάζι το κύμα της κακοκαιρίας
Www.true.gr

Καιρός: Σαρώνει αυτή τη στιγμή την Αττική με χαλάζι το κύμα της κακοκαιρίας

Η ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει αυτή την ώρα και το κέντρο της Αθήνας – Αναμένεται και  «λασποβροχή», καθώς παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

Ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει περίπου από τις 2.15′ το μεσημέρι το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής. Χαλάζι πέφτει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Εικόνες από το χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας:

 

Χαλάζι 2


xalazi-pagrati-dyo
xalazi-pagrati-ena
xalazi-pagrati-tria

Βίντεο από το χαλάζι στην Αγία Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι:

Χαλάζι στην Αγία Παρασκευή

xalazi-agia-ena

Εικόνες από το χαλάζι στο Μαρούσι:


Χαλάζι

xalazi-marousi-ena

Μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις μεταμεσονύκτιες ώρες έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Το μέτωπο αυτό αναμένεται κινηθεί αργά ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Δορυφορική εικόνα του μετώπου καταιγίδων που επηρεάζει την Κεντρική Ελλάδα στις 10:15 και κινείται γρήγορα…

Δημοσιεύτηκε από Meteo Gr στις Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και οι περιοχές όπου περιμένουμε τις εντονότερες βροχοπτώσεις.

kairos_meteo_ena

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.


Βάσει της τελευταίας πρόγνωσης της ΕΜΥ, η Αττική θα επηρεαστεί από τις 12:30 περίπου μετά το μεσημέρι και από τα Δυτικά. Καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βόρεια του νομού, με ανατολική – βορειοανατολική κίνηση.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

kairos_meteo_dyo

Μετά τη διέλευσή του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

IMG_0861
IMG_0859
IMG_0856
Χαλάζι 4

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr