Καιρός – Ωκεανίς: Νεότερα στοιχεία για τον χιονιά. Που θα το στρώσει
Www.true.gr

Καιρός – Ωκεανίς: Νεότερα στοιχεία για τον χιονιά. Που θα το στρώσει

Η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί το Σαββατοκύριακο. Τσουχτερό θα είναι το κρύο και την Δευτέρα και την Τρίτη.
Σύμφωνα και με τα προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής 22/02/2019 από το meteo.gr, η έντονη κακοκαιρία «Ωκεανίς» αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας κυρίως το διήμερο Σάββατο 23/02 – Κυριακή 24/02.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας
Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι μεγάλη (άνω των 10°C κατά τόπους). Επίσης, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, οι καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά και ημιορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Από το Σάββατο 23/02 μέχρι περίπου τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 24/02 τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα το στρώσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την «Ωκεανίδα» από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019, και προγνωστικοί χάρτες χιονοκάλυψης κατά τη διάρκεια του Σαββάτου έως και το πρώτο μισό της Κυριακής 24/02.


Δείτε που θα βρέξει και που θα χιονίσει

Η Ωκεανίς θα «ακουμπήσει» την Αττική αλλά όχι όσο τις υπόλοιπες περιοχές
Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία η Αττική θα βρεθεί στον θερμό τομέα της Ωκεανίδας. Κατά συνέπεια οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 μέτρα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού.


Επιπρόσθετα, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, το διήμερο Σάββατο 23/02 – Κυριακή 24/02, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο (βορειοανατολικοί) καθώς επίσης στο Ιόνιο και στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας (από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις).

Πηγή : newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr