Καιρός, Καλλιάνος: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδος αλλά και της Αθήνας θα χιονίσει το βράδυ

Το χιόνι θα επισκεφθεί το βράδυ και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Αττική. Τι λέει για τα επόμενα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο καιρός έχει δείξει τα δόντια του και όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος είναι αυξημένη η πιθανότητα να χιονίσει στα βόρεια προάστια απόψε.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι από απόψε έως και το πρωί της Παρασκευής (07/02/2020) ο καιρός στην Αττική θα παρουσιάσει υποτροπή και θα χιονίσει κατά περιόδους στα βόρεια προάστια (ενδεικτικά πάνω από τα 250-300 μέτρα). Μετά τα μεσάνυχτα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να κατεβούν και λίγο χαμηλότερα υψομετρικά.
Η θερμοκρασία υποχώρησε κατά 15°C
Η θερμοκρασία σε σχέση με τις μέγιστες της Τρίτης έχει παρουσιάσει πτώση κατά μέσο όρο κατά 13-15°C, κάτι το οποίο ανέμενα, λέει ο Γιάννης Καλλιάνος.
Σχεδόν όλη η χώρα είναι σε συνθήκες βαρύ χειμώνα
Η μεταβολή του καιρού σε καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες έχει γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και μάλιστα αξιόλογες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες και σήμερα σε αρκετές ορεινές – ημιορεινές αλλά ακόμη και ημιπεδινές περιοχές (πάνω από τα 200-300 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, επαληθεύοντας στο ακέραιο τις προγνώσεις μας.
Θα χιονίζει και το Σάββατο αλλά στα πιο ψηλά
Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και κατά βάση ασθενείς θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στα πολύ βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου (μικρή η πιθανότητα εκεί). Στη Θράκη όμως αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα χιονίσει κατά διαστήματα και σε πεδινά τμήματα.
Θυελλώδεις άνεμοι και το Σάββατο
Οι άνεμοι θα παραμείνουν κατά διαστήματα ενισχυμένοι έως και το μεσημέρι του Σαββάτου για τις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ τοπικά.
Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι της Κυριακής
Έως και την Κυριακή το πρωί οι θερμοκρασίες στη χώρα θα είναι αρκετά χαμηλές, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.