Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν αυτή τη στιγμή την Αθήνα – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Κεραυνοί  και χαλάζι αυτή την ώρα στην Αθήνα – Βρέχει καταρρακτωδώς σε Μαρούσι, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή, Παλλήνη  –  Ενημερωθείτε για την κίνηση στους δρόμους

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται η Αθήνα από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στα βόρεια προάστια ήδη έχει αρχίσει να βρέχει και κεραυνοί πλήττουν τον Αττικό ουρανό.

Από ισχυρή βροχή πλήττονται αυτή την ώρα το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και η Παλλήνη.

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης τα μαύρα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από τον ουρανό της Αττικής, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 η βροχή ξεκίνησε σε αρκετές περιοχές.

Κεραυνοί «χτυπούν» τον ουρανό στο Κορωπί

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αθήνα και η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη,  με τα σημαντικότερα προβλήματα να καταγράφονται αυτή την ώρα στη λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Ψυχικού, στην λωφόρο Κατεχάκη, και στην Μεσογείων, στη συμβολή της με την λεωφόρο Κατεχάκη, και στα δύο ρεύματα.

Μποτιλιάρισμα σημειώνεται και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου από  Πέτρου Ράλλη μέχρι τα Σεπόλια.

Δείτε την κίνηση LIVE 

Ο καιρός αναμένεται να διατηρήσει και σήμερα τη φθινοπωρινή του εικόνα με φαινόμενα να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια προειδοποίηση για τον σημερινό καιρό στην Αθήνα.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι από την Αττική! Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Πέμπτη 28/5 χρήζει προσοχής όσον αφορά στην εκδήλωση φαινομένων (βροχών – καταιγίδων), πιθανώς έντονων σε αρκετές περιοχές του νομού, αλλά και δεδομένης και της μεγάλης επιφανειακής απορροής και στο λεκανοπέδιο, τα οποία και αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια κυρίως των θερμών ωρών της ημέρας! Αντίθετα για την πόλη της Θεσ/νικης η πιθανότητα για κάτι το αξιόλογο την Πέμπτη είναι σχετικά μικρή».

Δείτε τι έγραψε ο μετεωρολόγος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

⚠️ Φιλες και φίλοι από την Αττική! Κατά την ταπεινή μου γνώμη η αυριανή ημέρα (Πέμπτη 28/5) χρήζει προσοχής όσον αφορά…

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Η ψυχρή μάζα που έχει μεταφερθεί από τα βόρεια Βαλκάνια κάνει πιο ευσταθή την ατμόσφαιρα οπότε και προσεγγίζεται με περισσότερη δυσκολία η οριακή θερμοκρασία πάνω από την οποία αναπτύσσονται τα φαινόμενα αυτά.

Ο μετωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενημερώνει, για τον καιρό σήμερα στην Αθήνα, για τοπικά φαινόμενα, μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Όπως αναφέρει:

«Στην Αττική δεν θα έχουμε αξιόλογα φαινόμενα και αν αυτά αναπτυχθούν θα αφορούν κυρίως τα βόρεια τμήματα. Παρόλα αυτά ακόμη και σε τοπικό επίπεδο είναι δυνατόν να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων αυτών τα οποία σε γενικές γραμμές θα είναι σύντομης διάρκειας».

Παρακολουθήστε τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στην Αθήνα

Πηγή: protothema.gr