Καιρός –Αρναούτογλου: O Καιρός αγριεύει για ποιες περιοχές κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ο καιρός αγριεύει από απόψε (Σάββατο, 13.07.2019) το βράδυ και ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!
Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες, με την βόρεια Ελλάδα κυρίως να περιμένει… την έλευση της κακοκαιρίας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με σειρά αναρτήσεων ενημερώνει για το πώς θα κινηθεί ο καιρός
«Oι βροχές και οι καταιγίδες βρίσκονται ακόμα σχετικά μακριά απο την κεντρική Μακεδονία (μέσα στον κύκλο οι σταυροί είναι η ηλεκτρική δραστηριοτητα- αστραπές) και σχετικά κοντά στο βορειο Ιονιο (Κέρκυρα) και Ηπειρο…Κινούμενες ελαφρώς ανατολικά- νοτιοανατολικά θα πρεπει χοντρικά μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα και μετά να επηρεάσουν βορειο Ιονιο, Ηπειρο και δυτική θεσσαλία, δυτική Μακεδονία, και κεντρικη Μακεδονία,. Στη Χαλκιδική θα πρέπει να φτάσουν προς το ξημέρωμα της Κυριακής…».

Δείτε την ανάρτηση

Οσον αφορά πιο συγκεκριμένα στη Χαλκιδική προς τα μεσάνυχτα και μετά θα πρέπει να υπάρξουν αρχικά «περάσματα» από διάσπαρτες μπόρες.. Προς το ξημέρωμα της Κυριακής και μετά όμως οι βροχές – καταιγίδες θα πρέπει να ενταθούν.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα επαναληφθεί αυτο που συνέβει την Τετάρτη το βράδυ αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς οι αναμενόμενες βροχές και οι καταιγίδες δεν αποκλείεται να χαρακτηρίζονται απο «πολύ νερό» κατά τόπους, συχνά αστραπόβροντα και προσκαιρα ενισχυμένους ανέμους!

Προσοχή στην Κέρκυρα το επόμενο δίωρο καθώς αναμένεται να υπάρξει ένα πέρασμα από καταιγίδες προσκαιρα ισχυρές!

Δείτε την ανάρτηση

Οι μπόρες και οι καταιγίδες αναμένεται να διατηρηθούν μέσα στην επόμενη ώρα νοτιότερα της Κατερίνης μέχρι και το ύψος των Τεμπών!

Δείτε την ανάρτηση

Διάσπαρτες καταιγιδες αναμένεται να επηρεάσουν το επόμενο δίωρο τους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς…

Δείτε την ανάρτηση

Παροδική καταιγίδα αναμένεται να επηρεάσει μέσα στην επόμενη ώρα τα βορεια του νομού Σέρρων και πιθανώς και την πόλη των Σερρών!

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή : newsit.gr