Κέικ πεντανόστιμο και αφράτο χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! όσο μένει γίνεται πιο νόστιμο

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο

1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια

1 κούπα ινδοκάρυδο


3 1/2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 κούπα γκαζόζα

1 φακελάκι baking powder (20 γραμμάρια)

Πώς το κάνουμε:


Σε μπολ ανακατεύω με αυγοδάρτη το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει μια κρέμα.

Προσθέτω το πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω το ξύσμα, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω

Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking και τα προσθέτω σιγά-σιγά ενώ ανακατεύω με το σύρμα.

Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω βιτάμ σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ 24 εκατοστών και την αλείφω πολύ καλά.

Πηγή : xryses-syntages.gr