«Καζάνι» που βράζει η Θεσσαλονίκη για Μακεδονικό και ΕΛΑΣ: Μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει σήμερα

«Καζάνι» που βράζει είναι η Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό αλλά και για την χρήση και δράση της ΕΛΑΣ κατά όσων αντιδρούν στην εκχώρηση της Μακεδονίας:

Είναι πολύ μεγάλη η ανησυχία για το τι θα γίνει σήμερα που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν την «φαεινή» ιδέα να κάνουν εκδήλωση στην Τούμπα για να «εξηγήσουν» στους Μακεδόνες γιατί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ θα είναι επωφελής για αυτούς και την Ελλάδα.

Oι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι «Η παράδοση της Μακεδονικής πολιτισμικής κληρονομιάς σε ένα κρατίδιο Σλάβων» δεν πρόκειται «να περάσει» και ότι αναμένουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να τα πουν «από κοντά» στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο:

«Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια» που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Στη σχετική ανακοίνωση οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «Στις 17 Ιουνίου υπέγραψαν την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη τους, παραδίδοντας την Μακεδονική πολιτισμική κληρονομιά και αναγνωρίζοντας παράλληλα Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, σε ένα κρατίδιο Σλάβων».

«Ενημερώνουμε τους κυβερνώντες, πως τους περιμένουμε τη Δευτέρα να τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα», καταλήγουν οι φίλαθλοι.

Χθες πραγματοποιήθηκε διαδήλωση με αφορμή την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή περίπου 10.000 ατόμων.

Οι διαδηλωτές ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχαν παλμό και πάθος.

Πολλοί κρατούσαν στα χέρια τους κρεμάλες στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Μαξίμου

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στα προξενεία ΗΠΑ, Σκοπίων και τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ.νταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη στην πορεία για τη Μακεδονία.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ. Οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.


Νωρίτερα, ομάδα ατόμων αποσχίστηκε από την κεντρική πορεία και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε αρχικά φραστικά στους αστυνομικούς και στη συνέχεια πετώντας μπουκάλια.

Οι υπόλοιπο διαδηλωτές συνέχισαν την διαμαρτυρία τους κάνοντας πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι Μακεδόνες αλλά και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι εξαγριωμένοι με την στάση της ΕΛΑΣ η οποία έδειξε υπέρμετρο ζήλο (χαριστικός ο χαρακτηρισμός) στο Πισοδέρι αλλά και σε όποια εκδήλωση έγινε κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια με αποτέλεσμα να ανοίξουν τα κεφάλια πολλών πατριωτών μόνο και μόνο επειδή αντέδρασαν στην εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας.

Άλλωστε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ προειδοποιούν στην ανακοίνωσή τους:

«Αυτοί που μιλούσαν για αλήθεια και αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι ψεύτες. Αυτοί που τάσσονταν κατά της αστυνομικής βίας και τελικά την χρησιμοποιούν προς διασφάλιση των μικροκομματικών τους συμφερόντων.

Αυτοί που απαγορεύουν και φιμώνουν την όποια αντίδραση στην αυθαιρεσία της εξουσίας τους, χρησιμοποιώντας τους προβοκάτορες των Μ.Μ.Ε., έτσι ώστε να διατηρήσουν την καρέκλα τους για λίγο ακόμη.

Αυτοί που αφήνουν τους πραγματικούς τρομοκράτες και εγκληματίες να αλωνίζουν και βάζουν φυλακή τους οπαδούς για ένα πυρσό, με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς αποδείξεις.

Αυτοί που αντιλαμβάνονται τους Βορειοελλαδίτες, ως πολίτες 2ης κατηγορίας.

Αυτοί που πολέμησαν τον Π.Α.Ο.Κ. για ένα ρόλο χαρτί.


Αυτοί λοιπόν οι επαγγελματίες της πολιτικής της κωλοτούμπας και της ντροπής, που έχουν όνομα «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», στις 17 Ιουνίου υπέγραψαν την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη τους, παραδίδοντας την Μακεδονική πολιτισμική κληρονομιά και αναγνωρίζοντας παράλληλα Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, σε ένα κρατίδιο Σλάβων.

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αλλά προσπάθησαν να μας πείσουν για την «τεράστια επιτυχία» αυτής της κίνησης τους, διοργανώνοντας μεταξύ άλλων εκδήλωση για τα «οφέλη» της συμφωνίας, την ερχόμενη Δευτέρα στην Τούμπα.

Ως οπαδοί του μεγαλύτερου κοινωνικού κινήματος, της μοναδικής Μακεδονίας, που για 92+ χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας, ρατσισμού, ανελευθερίας και καταστολής και πάντα προασπιζόμενοι την ιστορική αλήθεια και το συμφέρον των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε αναπάντητη την εν λόγω προδοσία.

Ενημερώνουμε τους Κυβερνώντες, πως τους περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα να τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει και τους υποσχόμαστε ότι όχι μόνο δεν θα λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα.

Υ.Γ.1: Αλήτες Προδότες Πολιτικοί,

Τα κάνατε σκατά για ακόμη μια φορά, στη ΤΟΥΜΠΑ δεν χώραν αυτά.

Υ.Γ.2: Για τους περίεργους…, άλλο Πατριωτισμός, άλλο Εθνικισμός και δεν θα επιτραπεί σαν κανέναν φασίστα να καπηλευτεί τη δίκαιη δράση μας

Υ.Γ.4: Τσιπροκαμμένοι….ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ»

Ο τόνος της ανακοίνωσης είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

πηγή: pronews.gr