Καβγάς στη Βουλή- Μητσοτάκης: Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης, Τσίπρας: Θα φέρω πρακτικά, θα αναιρέσετε

Σφοδρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το μεταναστευτικό.

«Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ότι συστηματική διαστρεβλώνει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας είπε ότι οι αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο προκαλούν ατυχήματα.

«Καταθέστε τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πολύ απλά είπατε για μια ακόμα φορά ψέματα. Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα. Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Δεν θέλω να το επαναλαμβάνω αλλά μου δίνετε την ευκαιρία να το κάνω αντέδρασε ο πρωθυπουργός.

«Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κ. Πέτσας και είτε θα βγείτε δημόσια και θα αναιρέσετε τα περί ψεμάτων ή θα στείλετε τον κ. Πέτσα στο σπίτι του. Σταματήστε την καραμέλα» ανταπάντησε ο κ. Τσιπρας.

Η σύγκρουση επεκτάθηκε και σε ζητήματα πατριωτισμού καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίχτηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση εγκαταλείπει πάγιες εθνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας για να καλοπιάσει την γείτονα αναφορικά με το μεταναστευτικό.

«Ουδέν αναληθέστερο αυτό που είπατε ότι επιχειρούμε εκπτώσεις σε εθνικά ζητήματα για να πείσουμε την Τουρκία να ελαττώσει τους ροές. Σταματήστε επιτέλους να διαστρεβλώνετε την αλήθεια» επέστρεψε το γάντι ο κ. Μητσοτάκης για να υπενθυμίσει «Η Ελλάδα κινδύνευσε να βρεθεί στην λάθος πλευρά της ιστορίας με δική σας υπαιτιότητα. Αν βρέθηκε στην σωστή πλευρά της ιστορίας είναι γιατί η δική μας παράταξη έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον να σωθεί η χώρα όταν εσείς χωρίς πλειοψηφία φέρατε την συμφωνία. Ας είστε πιο προσεκτικός όταν κάνετε μεγαλόστομες εξαγγελίες. Ηταν οι μέρες που εξαπατήσατε τους πολιτικούς αρχηγούς που είπατε ότι δεν φέρνετε την συμφωνία για να πάτε σε εκλογές και πήγατε μια εβδομάδα μετά. Η δική μας παράταξη έχει το θάρρος να βλέπει το εθνικό πάνω από το κομματικό. Ειδικά από εσάς προσωπικά που παίξατε την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα μαθήματα δεν δεχόμαστε».

Τσίπρας: Εάν ο Μητσοτάκης δεν δεχθεί την παραίτηση Πέτσα θα είναι ολοφάνερο ποιος είναι ψεύτης

Έκταση στην κόντρα με τον πρωθυπουργό έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και το Facebook. Απάντησε στην κατηγορία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είπε ψέματα όσον αφορά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στην ανάρτηση που συνοδεύεται από βίντεο με τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δύο επιλογές: Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα. Αν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα…»

Στην κατηγορία του πρωθυπουργού προς τον Αλέξη Τσίπρα «ότι λέει ψέματα» για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο βίντεο στα οποία εμφανίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να αναφέρεται στις περιπολίες στο Αιγαίο και στο προσφυγικό σε σχέση με την Τουρκία, .

Τα βίντεο συνοδεύονται με το σχόλιο «είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης».

πηγη: protothema.gr