Καβάλα: Μπήκαν στο σχολείο και προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Εικόνες Διάλυσης
Www.true.gr

Καβάλα: Μπήκαν στο σχολείο και προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Εικόνες Διάλυσης

Το σχολείο στην Καβάλα έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες, με τις εικόνες από τις ζημιές να προκαλούν αίσθηση…

Με ένα βομβαρδισμένο τοπίο ήρθε αντιμέτωπος χθες το μεσημέρι (23-08-2018) ο διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Καβάλα, Γιάννης Κακάρας. Άγνωστοι, αφού πρώτα παραβίασαν την κεντρική πόρτα του σχολείου, έσπασαν μέχρι και τα μουσικά όργανα που υπήρχαν μέσα, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας Καβάλας για τις έρευνες και τη συλλογή αποτυπωμάτων.

Ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, με ανάρτηση του στο facebook, περιγράφει τις ζημιές τις οποίες προκάλεσαν οι άγνωστοι, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και καταδικάζοντας απερίφραστα το γεγονός.

Η ανάρτηση του Πέτρου ΠετρόπουλουΗ οργή μας ξεχειλίζει από τις ζημιές και τις εικόνες που αντικρίσαμε και προκάλεσαν άγνωστοι στον υπόγειο χώρο του Μουσικού Καβάλας μετά την ειδοποίηση που λάβαμε από το Διευθυντή του κ. Γιάννη Κακάρα νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Αυγούστου 2018. Αμέσως σπεύσαμε επί τόπου και ομολογουμένως είδαμε εικόνες που προσβάλουν και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Επί τόπου έσπευσαν και άνδρες της Ασφάλεια Καβάλας για τις απαιτούμενες έρευνες και την συλλογή αποτυπωμάτων. Κάποιοι λοιπόν εισέβαλαν στον υπόγειο χώρο του σχολείου του Μουσικού Σχολείου Καβάλας αφού πήδηξαν από περιβάλλοντα χώρος ύψους 5 μέτρων και στη συνέχεια αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν σιδερένια πόρτα, εισήλθαν εντός του χώρου, έσπασαν ξύλινες πόρτες άλλων χώρων, κατέστρεψαν μικρόφωνα στην αίθουσα μουσικής, έσπασαν υλικά που βρήκαν μπροστά τους, κατέστρεψαν αντικείμενα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε πολιτιστικές δράσεις, κατέστρεψαν ράφια και συρτάρια γραφείων και αφού έβγαλαν όλο το μίσος τους στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Φεύγοντας μάλιστα εκτός από τα ίχνη τους, άφησαν πίσω τους σπασμένα μπουκάλια μπύρας που κατανάλωσαν και σίγουρα τα «αποτυπώματα» των βανδαλισμών που προκάλεσαν. Ως πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας αισθάνομαι ντροπή, απογοήτευση και έντονο προβληματισμό όχι μόνο από τις υλικές ζημιές που άγνωστοι προκάλεσαν.

Κυρίως από την πρόθεση κάποιων ανεγκέφαλων οι οποίοι δεν σεβάστηκαν τον αγώνα που καθημερινά δίνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Η αποκατάσταση την ζημιών θα γίνει άμεσα από πλευράς της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας και η οποία θα φροντίσει να λάβει και άλλα μέτρα σε επίπεδο ασφάλειας των σχολικών χώρων.

πηγή: kavalapost.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr