Σκουρλέτης: Κατορθώσαμε να κάνουμε αυτό που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να κάνουν οι προηγούμενοι

«Αυτή η κυβέρνηση κατόρθωσε να κάνει αυτό το οποίο δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το έπραξε με όρους εθνικού συμφέροντος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Σε συνέντευξή του στον RealFm και τον Νίκο Χατζινικολάου, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι στα θέματα των εμπορικών σημάτων και των εμπορικών σχέσεων, τα οποία έχουν παραπεμφθεί για περαιτέρω διερεύνηση, υπάρχει η δυνατότητα να αποτυπωθεί κάτι καλύτερο, «το μείζον, όμως, είναι να γίνει αμοιβαία σεβαστή η συμφωνία και να υλοποιηθεί και να εγκριθεί και από τα δύο Κοινοβούλια».

Σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «ασυνέχεια των επιλογών τους», «επιπολαιότητα» και «τυχοδιωκτισμό», καθώς, όπως εξήγησε, «ενώ υπήρχε μία άποψη, η οποία ήταν στην ίδια κατεύθυνση με αυτή που υλοποίησε και πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση, είδατε πώς ροκάνιζαν τον χρόνο, κλωτσούσαν το τενεκεδάκι και δεν θέλησαν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούσαν και αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία. Θα αποδοθούν αυτές οι ιστορικές ευθύνες στον καθέναν που πήρε μέρος σε αυτή την υπόθεση».

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε αισιοδοξία ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εκτιμώντας ότι θα αναπτυχθεί «θετική δυναμική» τους επόμενους μήνες, ενώ σημείωσε πως «ήδη έχουν φανεί και φωνές από κόμματα που εκφράστηκαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας στην τελευταία ψηφοφορία, ταυτόχρονα να είναι υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας».

Ανάλογη αισιοδοξία εξέφρασε ο κ. Σκουρλέτης και για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «μεγαλύτερη σημασία έχει η έξοδος, η δυναμική της, η καλή εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας, που θα μας δώσει τη δυνατότητα ένα μέρος των ήδη υφιστάμενων δεσμεύσεων να το δούμε κάτω από το φως αυτής της θετικής προδιαγραφόμενης πραγματικότητας».

πηγή: newsbeast.gr