Κάτι Δεν της Άρεσε με τα Μαλλιά της Κόρης και την Πήγε στον Γιατρό. Η Αποκάλυψη του Γιατρού, την Άφησε Άφωνη.
Www.true.gr

Κάτι Δεν της Άρεσε με τα Μαλλιά της Κόρης και την Πήγε στον Γιατρό. Η Αποκάλυψη του Γιατρού, την Άφησε Άφωνη.

Μετά από δύο χρόνια προσπάθειας να υποτάξει τα απείθαρχα μαλλιά της κόρης της, μια μητέρα στο Αρκάνσας ανακάλυψε το λόγο πίσω από αυτό: μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που ίσως να επηρέασε και την κόμη του Albert Einstein. Η Jaili Lamb, 2 ετών, υποφέρει από αυτό που είναι γνωστό ως το «σύνδρομο των ατίθασων μαλλιών».

Ως αποτέλεσμα, έχει λαμπερά λευκά μαλλιά με τον στατικό ηλεκτρισμό να τρέχει μέσα από το σώμα της ανά πάσα στιγμή. «Όταν η Jaili ήταν μικρή, είχε κανονικά μαλλιά αλλά στη συνέχεια αυτό άλλαξε», δήλωσε η μητέρα της, η Sara.

Η Sara δήλωσε επίσης ότι δαπάνησε εκατοντάδες δολάρια για μια ποικιλία προϊόντων για τα μαλλιά της κόρης της, πριν μάθει για το σύνδρομο των ατίθασων μαλλιών, οπότε μαζί με το σύζυγό της έστειλαν δείγματα DNA στο Ινστιτούτο Ανθρώπινης Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι η Sara έχει ένα από τα τρία γονίδια που προκαλούν τη σπάνια κατάσταση.
Έχει μάθει από τότε να εκτιμάει τα άγρια ??μαλλιά της κόρης της. «Είναι πολύ παράξενα, αλλά μου αρέσουν», είπε η Sara. «Το άλλο κοριτσάκι μας έχει κανονικά μαλλιά. Η Jaili είναι ένα τόσο όμορφο και χαρούμενο κοριτσάκι με τα τρελά μαλλιά της, έχει μια ιδιόμορφη προσωπικότητα και τα μαλλιά της είναι η επέκταση αυτής».

Τον Απρίλιο, βρέθηκε και ένα άλλο κοριτσάκι, η Lyla-Grace Barlow, που έχει την ίδια κατάσταση. «Αυτός ο τύπος τρίχας είναι πολύ σπάνιος», εξήγησε η Sallis που την ανακάλυψε. «Το πρόβλημα της Lyla στα γονίδια της σημαίνει ότι οι θύλακες των τριχών έχουν σχήμα καρδιάς και αυτό δημιουργεί φριζάρισμα».
Η Jaili λαμβάνει συγχαρητήρια για τα μαλλιά της όταν βγαίνει έξω. «Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις άνθρωποι να μας σταματήσουν και να μας πούνε κάτι. Θεέ μου, τα μαλλιά της είναι τόσο χαριτωμένα, είναι αξιολάτρευτη», είπε η μητέρα της.

Από την άλλη πλευρά, η Sara έχει υποβληθεί σε αρνητικά σχόλια από τους ξένους που πιστεύουν ότι είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για τα μαλλιά της Jaili. «Μερικοί μου μιλούσαν άσχημα γιατί νόμιζαν ότι είχα βάλει χημικά σε αυτήν και έκαψαν τα μαλλιά της.»

Μόνο 100 άτομα παγκοσμίως πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο των ατίθασων μαλλιών. Ο Andrew Messenger, καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, δήλωσε ότι ενώ η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ιατρικά, αναφέρεται ότι βελτιώνεται με την ηλικία.

Credit: opposingviews.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr