Κάθε Βράδυ Πριν Κοιμηθεί Πιέζει Αυτά τα Σημεία στα Πόδια της. Μόλις Δείτε τον Λόγο θα το Κάνετε κι Εσείς.

Ο καλός ύπνος είναι από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες της ζωής – κάτι που δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα. Σίγουρα, μπορείτε και με φάρμακα να κοιμηθείτε αλλά αυτό δεν θεωρείται καλό για την υγεία μας μακροπρόθεσμα.

Οπότε, αν είστε από αυτούς που πέφτουν για ύπνο το βράδυ αλλά δεν καταφέρνουν με τίποτα να κοιμηθούν, τότε αυτή η τεχνική είναι ιδανική για σας.

Υπάρχει ένα σημείο στην Κινέζικη πιεσοθεραπεία που λέγεται San Yin Jiao. Εάν πιεστεί σωστά το σημείο αυτό πριν τον ύπνο, θα μπορέσετε να κοιμηθείτε αμέσως.

1. Αρχικά εντοπίστε το κόκαλο που είναι στην μέσα μεριά του αστραγάλου.

2. Μετρήστε 4 δάχτυλα προς τα πάνω από το μέσα σημείο του αστραγάλου.

3. Βάλτε τον αντίχειρά σας στο σημείο αυτό, σιγουρεύοντας πως πιέζετε κάτω από το οστό της κνήμης και όχι το ίδιο το οστό.

4. Εφαρμόστε πίεση και κάντε κυκλικό μασάζ για 5 με 6 δευτερόλεπτα και αφήστε για περίπου 2 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε για άλλα 5 λεπτά περίπου.

5. Επαναλάβετε και για το άλλο πόδι.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως αυτή τεχνική είναι ανώδυνη. Έτσι, αν νιώθετε πόνο κατά την διάρκεια της διαδικασίας, μάλλον πιέζετε το λάθος σημείο.

Σύμφωνα με ειδικούς, η τεχνική αυτή δεν είναι καλή μόνο για ανθρώπους με αϋπνία καθώς μπορεί να ανακουφίσει και από δυσφορία που συνδέεται με κράμπες περιόδου, φούσκωμα και διαταραχές του ουρολογικού. Επίσης, βελτιώνει την πέψη και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή