Κάθε Μήνας που Περνούσε, το Παιδί τους Χειροτέρευε. Μόλις Δείτε ΠΩΣ Είναι Σήμερα, θα Δακρύσετε

Όταν ο γιος τους γεννήθηκε με σοβαρά παραμορφωμένο πρόσωπο, φαινόταν πως δεν υπήρχε κάτι που μπορούσαν να κάνουν. Φοβόντουσαν τα χειρότερα αλλά μετά ένας άγνωστος προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Δεν υπάρχει κάτι που ένας γονιός δεν θα έκανε για να βοηθήσει το παιδί του. Και δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από έναν γονιό που δεν μπορεί να βοηθήσει το παιδί του.

Οι γονείς του μικρού Yahya έμαθαν πριν την γέννα πως ο γιος τους θα είχε παραμορφωμένο πρόσωπο. Μία σπάνια γενετική ασθένεια προκάλεσε επιπλοκές στην ανάπτυξή του ενώ ακόμα ήταν στην μήτρα.

Τα περισσότερα μωρά με την πάθηση αυτή δεν θα επιβίωναν από την εγκυμοσύνη αυτή, οπότε ήδη ήταν παιδί θαύμα!

Η πάθηση τον είχε αφήσει χωρίς μέτωπο, μάτια, άνω γνάθο και είχε μία τρύπα εκεί που θα έπρεπε να είναι η μύτη του. Δεν μπορούσε να δει, να περπατήσει ή να μιλήσει.

Οι γιατροί πίστεψαν πως δεν θα ζούσε για πολύ λόγω των μολύνσεων που θα μπορούσαν να προκληθούν από τις τρύπες που είχε στο κεφάλι του.

Μίλησαν με πολλούς γιατρούς για να δουν τι μπορούσαν να κάνουν για να βελτιώσουν την κατάστασή του αλλά κάθε συνάντηση ήταν απογοητευτική.

Κανείς γιατρός δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει την υπόθεση. Είτε δεν μπορούσαν να κάνουν την επέμβαση ή δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο.

Ενώ είχαν σχεδόν χάσει κάθε ελπίδα, ένας οικογενειακός φίλος δημοσίευσε τις φωτογραφίες του αγοριού στο FaceBook σε μία προσπάθεια να βρει βοήθεια.

Στην άλλη άκρη του πλανήτη, στην Αυστραλία, η Fatima Baraka είδε την ιστορία και δεν μπορούσε να σταματήσει να σκέφτεται το μικρό αγοράκι.

Η Fatima ήταν από το Μαρόκο, όπου ζούσε και ο Yahya. Ήξερε έναν ταλαντούχο πλαστικό χειρούργο, τον Dr. Tony Holmes, που είχε διαχωρίσει επιτυχώς σιαμαία δίδυμα.

Αποφασισμένη να βοηθήσει το αγοράκι, η Fatima έκανε ότι μπορούσε για να εξασφαλίσει την βοήθεια του γιατρού.

Επειδή έλειπε ένα σημαντικό κομμάτι του κρανιακού του οστού, η επέμβαση απαιτούσε να γίνει διαχωρισμός του εγκεφάλου από το κρανίο του αγοριού. Η επέμβαση αυτή όμως ήταν μονόδρομος για το μικρό αγόρι.

Η επέμβαση διήρκεσε συνολικά 19 ώρες – 10 περισσότερες από ότι περίμεναν. Το μικρό αγόρι όμως τα κατάφερε, το σαγόνι του επιδιορθώθηκε και οι γιατροί του έδωσαν και μύτη. Για πρώτη φορά στην ζωή του μπορούσε να χαμογελάσει.

Χάρη σε μία άγνωστη, η ζωή του Yahya είχε βελτιωθεί πάρα πολύ. Άρχισε ακόμα και να περπατάει μόνος του!

Θα χρειαστούν και άλλες επεμβάσεις μεγαλώνοντας και υπάρχουν ελπίδες πως θα μπορέσει να βάλει προσθετικά μάτια.

Προς το παρόν είναι ένα πολύ χαρούμενο αγοράκι!

Πηγή