Κάθε φορά που πήγαινε τουαλέτα, κάτι αηδιαστικό έβγαινε ανάμεσα απ'τα πόδια της. Αυτό που έδειξε η ακτινογραφία την έκανε να παγώσει
Www.true.gr

Κάθε φορά που πήγαινε τουαλέτα, κάτι αηδιαστικό έβγαινε ανάμεσα απ’τα πόδια της. Αυτό που έδειξε η ακτινογραφία την έκανε να παγώσει

Μια γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα που ουρούσε σκουλήκια τους τελευταίους τρεις μήνες, βρέθηκε ότι είχε μολυνθεί από προνύμφες μύγας στην ουροδόχο κύστη της.

Η 50χρονη γυναίκα επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στη Νότια Καρολίνα και διαμαρτυρήθηκε για τα σκουλήκια που βγαίνουν με τα ούρα της. Είπε επίσης ότι η ούρηση ήταν εξαιρετικά οδυνηρή και ότι υπέφερε από πόνο στο πλευρό της.

Οι γιατροί έκαναν μερικά τεστ που αποκάλυψαν πολλές μικρές, σκούρες προνύμφες που φαίνονταν καθαρά με γυμνό μάτι.

Τα περαιτέρω τεστ στις προνύμφες αποκάλυψαν ότι δεν ήταν τεχνικά σκουλήκια, αλλά δίπτερες μύγες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν μια κατάσταση που ονομάζεται μυίαση.Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής, η μυίαση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εισβολή των ιστών ή των οργάνων των σπονδυλωτών με τις προνύμφες των διπτέρων μυγών.

Η ουρική μυίαση εμφανίζεται όταν ένα άτομο πίνει από μια πηγή νερού που έχει μολυνθεί με ωάρια. Η κατάσταση παρατηρείται συνήθως μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες ή σε άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα έχει παραβιαστεί, σύμφωνα με το Daily Mail.

Οι γιατροί στη Νότια Καρολίνα δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τέτοια περίπτωση σε Αμερικανό πολίτη και έπρεπε να συμβουλευτούν την ιατρική βιβλιογραφία για να θεραπεύσουν την ασθενή.

Μετά την έρευνά τους, της συνταγογραφήθηκε ivermectin, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παρασίτων.Η εν λόγω ασθενής δεν έχει ιδέα για το πώς μολύνθηκε, αν και πρόσφατα μετακόμισε στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας από το Μεξικό, όπου η μυίαση είναι πιο κοινή.

Μετά από μια εβδομάδα θεραπείας, η ασθενής ισχυρίζεται ότι είναι πλέον χωρίς σκουλήκια.

via: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr