Κάθε φορά που η μητέρα μένει έγκυος, δίνουν το παιδί σε αυτή τη γυναίκα. Ο λόγος; Θα σας συγκινήσει…

Οταν οι Melissa και Scott Groves από τη Nebraska παντρεύτηκαν, ήθελαν και οι δύο πάρα πολύ να αποκτήσουν παιδιά.

Ακόμα και η κόρη της Melissa από τον πρώτο της γάμο, Autumn, έγραψε στο γράμμα προς τον Αι Βασίλη ότι ήθελε ένα αδερφάκι. Αλλά οι γιατροί γκρέμισαν όλες τις ελπίδες της οικογένειας.

Το ζευγάρι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Για αυτό και αποφάσισαν να υιοθετήσουν, Τον Απρίλιο του 2004, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές τους. Μάθαν ότι θα φρόντιζαν τον 3χρονο Noah και των 22 μηνών αδερφό του Chase!

«Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε και ήμασταν κάπως φοβισμένοι,» θυμάται η Melissa. «Αλλά μάθαμε πολλά ο ένας από τον άλλον. Μόλις μετά από μια βδομάδα και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τις ζωές μας χωρίς αυτά τα παιδιά.»

Αλλά πλέον το τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει. Η βιολογική μάνα των δύο αγοριών έφερε και άλλο ένα παιδί στον κόσμο, τον Garrett. Ακολουθεί και ο Hayden μετά από 11 μήνες. «Ηταν γεννημένος πρόωρα με λυκόστομα και είχε ήδη εκτεθεί σε ναρκωτικά από τη μήτρα. Αυτός ο μικρούλης είχε πολύ δρόμο μπροστά του. Αλλά δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε, ήταν για μας όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια του.»

Μετά τον Garrett ήρθαν οι Ashton, Curran, and Bryer, που είναι πλέον 6, 5, και 2 χρόνων. “Οποτε η βιολογική μητέρα έμενε έγκυος, αλλά δεν μπορούσε να φροντίσει το παιδί της λόγω του εθισμού που είχε με τα ναρκωτικά, το υιοθετούσαν χωρίς δισταγμό.

«Ποτέ δεν το συζητούσαμε. Πάντα λέγαμε ναι.» Το τελευταίο μωρό ήταν ο Zayn, που είναι τώρα 1 έτους και γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Υιοθετήθηκε πέρυσι και επισήμως μαζί με τα υπόλοιπα 7 αδέρφια του.

«Σε αυτό το στάδιο πολλοί άρχιζαν να είναι επικριτικοί απέναντι στη στάση μου. Και υπήρξαν και αρκετές στιγμές που έμενα συγκλονισμένη από το πόσο γρήγορα και ριζικά άλλαζαν οι ζωές μας .

«Αλλά κάτι μέσα μου έλεγε ότι έπρεπε αυτά τα παιδιά να μείνουν ενωμένα,» εξηγεί η μητέρα, που δεν κρατάει κακία στην βιολογική μητέρα των παιδιών και κρατάει επαφή μαζί της από το facebook: «Δεν είναι κακός άνθρωπος, ξέρω ότι αγαπάει τα παιδιά της. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα περνάει και αυτή.»

Μετά την ευχή της, η πρώτη κόρη της Melissa, βρέθηκε με 8 αδέρφια μέσα στα επόμενα 11 χρόνια . Και παρόλο που είναι πολύ δύσκολο να έχεις μια τόσο μεγάλη οικογένεια – οι Scott and Melissa δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν το να παρατούσαν τα 8 αδέρφια.

Για να μην χωριστούν τα αδέρφια, το ζευγάρι τα υιοθέτησε όλα μέσα σε διάρκεια μιας δεκαετίας.

ΠΗΓΗ fumara