Καθάριζε το Ψάρι στην Κουζίνα όταν Άνοιξε την Κοιλιά του. Μόλις είδε ΤΙ Περιείχε, του Κόπηκε το Αίμα!
Www.true.gr

Καθάριζε το Ψάρι στην Κουζίνα όταν Άνοιξε την Κοιλιά του. Μόλις είδε ΤΙ Περιείχε, του Κόπηκε το Αίμα!

Κάθε μέρα, περίπου 8 εκατομμύρια κομμάτια πλαστικού μολύνουν τους ωκεανούς μας. Και πρόσφατα, ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει έναν ψαρά να ανοίγει το στομάχι ενός ψαριού και να σοκάρεται όταν βλέπει τι περιέχει. 

Το εν λόγω ψάρι, που αναφέρεται και ως Mahi Mahi, πιάστηκε από έναν ψαρά στις ακτές τhς Κόστα Ρίκα. Το ψάρεμα ήταν από τις πιο επικερδείς δουλειές για πολλές γενιές. Ωστόσο, αυτός ο ψαράς δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Αφού έπιασε το ψάρι, αποφάσισε να το ανοίξει γιατί είδε ότι δεν φαινόταν καλά στην υγεία του. Αλλά όταν είδε τι υπήρχε στο στομάχι του, κατάλαβε πόσο πολύ έχει επηρεάσει η μόλυνση την θαλάσσια ζωή.Κατέγραψε την στιγμή που έβγαζε διάφορα πλαστικά κομμάτια από το στομάχι του, όπως καπάκια, κομμάτια από πλαστικές κούπες, μία χτένα, έναν αναπτήρα και άλλα μικρά κομμάτια πλαστικού. Και το βίντεο είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψουμε…

Σύμφωνα με ειδικούς, τα ψάρια συχνά περνάνε το πλαστικό για φαγητό και το καταναλώνουν. «Το πλαστικό δεν λιώνει και μπορεί να μπλοκάρει το πεπτικό τους σύστημα, εμποδίζοντάς τα από το να τραφούν.»

Η μόλυνση από το πλαστικό είναι ένα από τα πιο καταστροφικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα. Και είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αγνοεί.Έρευνες έχουν δείξει πως τα ψάρια που μεγαλώνουν σε θάλασσες με αυξημένα επίπεδα σε μικροπλαστικά είναι μικρότερα, πιο αργά και πιο χαζά από αυτά που μεγάλωσαν σε καθαρές θάλασσες.

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί σε τι βαθμό επηρεάζει τους ανθρώπους η κατανάλωση τέτοιων ψαριών αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι τεράστιες ποσότητες πλαστικών που παράγει ο άνθρωπος βλάπτουν τους ωκεανούς.

Εάν αυτό είχε συμβεί στην ξηρά, θα είχαμε ήδη αντιδράσει…

Credit: viralthread.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr