Καθαρίστρια μετά την αποφυλάκιση: «Φοβόμουν πως τα παιδιά μου θα έμπαιναν σε ορφανοτροφείο»

Αποφυλακίστηκε από τον Ελαιώνα στη Θήβα εδώ και λίγη ώρα η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο, που μίλησε για την περιπέτεια της.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η 53χρονη καθαρίστρια που φυλακίστηκε επειδή παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού και σήμερα αφέθηκε ελεύθερη.

Μάλιστα η 53χρονη αποκάλυψε ότι πριν μπει στη φυλακή πήρε το απολυτήριο Δημοτικού.

«Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ», δήλωσε η 53χρονη καθαρίστρια υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το πόσο σοκαριστικό και επίπονο ήταν εκείνο το οποίο είχε βιώσει.

«Από 6 χρονών μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Έφυγα 11 χρονών πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας, από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά», σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως η πρόνοια της είπε να κάνει τα χαρτιά της στο δημόσιο έτσι ώστε να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Σταρ Κεντρικής Ελλάδας φαίνεται ξεκάθαρα η ταλαιπωρία που έχει υποστεί από την παραμονή της στη φυλακή.

Η καθαρίστρια αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που έχει υποβάλλει στον Άρειο Πάγο.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κατέληξε στην εν λόγω απόφαση, με την αιτιολογία να μην υποστεί κάποια βλάβη, αφού η 53χρονη βρίσκεται είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ και ο σύζυγος της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η γυναίκα βρέθηκε στη φυλακή ως «καταχραστής του Δημοσίου» επειδή παραποίησε το απολυτήριο έτσι ώστε να εμφανίζεται ότι έχει ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο ως την Ε’, προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή : diaforetiko.gr