Καθαρά Δευτέρα -"καλούμπα" 2 χλμ από το σπίτι. Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται
Www.true.gr

Καθαρά Δευτέρα -«καλούμπα» 2 χλμ από το σπίτι. Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται

Αυτή η Καθαρά Δευτέρα δεν θα είναι σαν όλες τις άλλες. Όπως δεν είναι και όσα έχουμε ζήσει από τον Φεβρουάριο του 2020 έως σήμερα. Φέτος, τα Κούλουμα είναι αλλιώς και ο χαρταετός επιτρέπεται… μόνο στη γειτονιά μας.

Η Καθαρά Δευτέρα την εποχή του κορονοϊού επιβάλει (δηλαδή, τα μέτρα που ισχύουν) όσοι θελήσουν να πετάξουν χαρταετό και δεν τους τα χαλάσει ο καιρός να το κάνουν κοντά στο σπίτι τους, αφού οι διαδημοτικές μετακινήσεις πέραν των δυο χιλιομέτρων απαγορεύονται. Αλλά πόσο μακριά αντέχει να φτάσει κανείς με τα πόδια;

Τα πάρκα είναι ανοιχτά και όποιος θέλει μπορεί να πάει εκεί, τηρώντας τα μέτρα. Αλλά είπαμε, αρκεί να είναι 2 χιλιόμετρα από το σπίτι.

Αυτή την Καθαρά Δευτέρα δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, πχ για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία. Οι μετακινήσεις σε καταστήματα με είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, γίνονται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (κωδικός 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί, υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Χαρταετός… κοντά
Το έθιμο του χαρταετού, μοιραία, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ακόμη, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 19:00 το απόγευμα μέχρι και τις 05:00 το πρωί.

Οι περιοχές που είναι στο “βαθύ κόκκινο”
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται οι εξής περιοχές:

η Περιφέρεια Αττικής

οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου

η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης

η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου καθώς και

ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου

ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου

ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνουότι από την Τρίτη 16 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων


οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου

οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

o Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

o Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Οδηγίες από τον ΔΕΔΔΗΕ
Την προσοχή των πολιτών για το πέταγμα του χαρταετού, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, με δεδομένο τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως σημειώνει, το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή
Επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr