Κατερίνα Λέχου – Τα ερωτηματικά, ο ρόλος που έχασε, τα κιλά και η ηλικία της…

Τη φετινή θεατρική σεζόν η Κατερίνα Λέχου πρωταγωνιστεί σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που ουσιαστικά ζητά από τους θεατές να αναρωτηθούν πόσες θυσίες θα έκαναν στο βωμό της ευτυχίας.

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μιλά για την εικόνα της αλλά και για τις δυσκολίες που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο του θεάματος.

Τον τελευταίο χρόνο το παγκόσμιο κίνημα #metoo έφερε στην επιφάνεια την πίεση που υφίστανται οι γυναίκες της βιομηχανίας του θεάματος για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Είναι και στην Ελλάδα τα πράγματα όσο σκληρά είναι στο Χόλιγουντ;

«Είμαστε μια μικρή αγορά που δεν μπορεί να συγκριθεί με το Χόλιγουντ. Σε κάθε επάγγελμα οι γυναίκες δίνουν αγώνα για να κερδίσουν τον χώρο τους γιατί ζούμε σε ανδροκρατούμενη κοινωνία. Στην καριέρα μου δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι έπρεπε να κάνα) τέτοιες ουσίες για να φτάσω κάπου. Ας πάρουμε για παράδειγμα την παράσταση. Δεν θεωρώ ότι ο Στέλιος Μάινας ως άντρας απολαμβάνει μεγαλύτερο σεβασμό ή έχει περισσότερα δικαιώματα. Ξέρετε, το διακύβευμα είναι πάντα τα χρήματα και η εξουσία».

Σίγουρα, όμως, και η ελληνική αγορά θέλει τις γυναίκες αψεγάδιαστες σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται. «Ναι, αυτό, ίσως, είναι κοινό με τη χολιγουντιανή αγορά. Ένας άντρας 55άρης με κοιλιά και φαλάκρα μπορεί να παίζει τον εραστή ενώ μια 45άρα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια στον χώρο μας. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Μπορείς να επιβάλεις τα δικά σου θέλω, ακόμη και να σπάσεις τα στερεότυπα. Έχουμε δει τη Μέριλ Στριπ και την Ελεν Μίρεν να το καταφέρνουν εξαιρετικά. Προσέχω και σέβομαι τον εαυτό μου σίγουρα. Δεν ξέρω αν έχω χάσει ρόλο επειδή δεν ήμουν αρκετά ζουμερή, με καμπύλες ή επειδή με θεώρησαν «μεγάλη». Δεν με ενδιαφέρει, ειλικρινά, να το γνωρίζω. Αν σε κρίνει κανείς μόνο επιφανειακά είναι δικό του θέμα. Με αφορά καθημερινά, πριν κοιμηθώ, να ρωτάω τον εαυτό μου αν θέλω πραγματικά να το κάνω αυτό. Είναι μια απλή ερώτηση που σου αποδεικνύει τι πραγματικά σε αφορά και σε κάνει ευτυχισμένη», λέει στο Gala.

gossip