Κατάθλιψη και Ασθένειες: Από ποια σοβαρή ασθένεια του εγκεφάλου κινδυνεύετε
Www.true.gr

Κατάθλιψη και Ασθένειες: Από ποια σοβαρή ασθένεια του εγκεφάλου κινδυνεύετε

Κατάθλιψη και Ασθένειες: Τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν την νόσο Πάρκινσον. Αυτό έδειξε έρευνα από την Σουηδία πως ισχύει σε σχέση με υγιείς ανθρώπους.

Κατάθλιψη και Ασθένειες: Συνδέεται με το Πάρκινσον;

Η κατάθλιψη δείχνει να είναι κοινός παρονομαστής σε όσους έχουν νόσο του Πάρκινσον, διαπίστωση που σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές υπογραμμίζει τον αυξημένο κίνδυνο που έχουν άτομα με καταθλιπτικά συμπτώματα να εκδηλώσουν την συγκεκριμένη εκφυλιστική ασθένεια.

Μάλιστα, στην σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology οι επιστήμονες δεν διστάζουν να θεωρήσουν την κατάθλιψη ως ένα πολύ πρώιμο πρόδρομο σύμπτωμα της νόσου, ή αιτιώδη παράγοντα υψηλού κινδύνου.Κατάθλιψη και Ασθένειες: Ευρήματα της μελέτης

«Είδαμε την σχέση κατάθλιψης και Πάρκινσον σε βάθος χρόνου άνω της 20ετίας» λέει χαρακτηριστικά ο Peter Nordström, καθηγητής στο Umeå Universitet και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.Υπολόγισαν, δε, ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έπασχαν από κατάθλιψη είχαν 3,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν την ασθένεια μέσα στον πρώτο χρόνο από την έναρξη της μελέτης.Σε βάθος χρόνου 15-25 ετών, τα άτομα αυτά διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζαν σχεδόν 50% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν την νόσο.

Κατάθλιψη και Ασθένειες: Συμπεράσματα

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν σοβαρής μορφής, οι πιθανότητες για νόσο του Πάρκινσον αυξάνονταν ακόμη περισσότερο.Ενδεικτικά αναφέρουν ότι όσοι είχαν νοσηλευτεί για κατάθλιψη πέντε ή περισσότερες φορές, ήταν 40% πιο πιθανό να εκδηλώσουν συμπτώματα Πάρκινσον αργότερα, απ’ ότι οι συμμετέχοντες που είχαν νοσηλευτεί μόνο μια φορά.

http://www.alphagalileo.orgΔιαβάστε επίσης

Ελληνίδες: Φόβος Απόλυσης και εγκατάλειψης από τον σύντροφο

Έκθεση παιδιών σε πορνογραφία: Πως επηρεάζει την συμπεριφορά τους

Facebook: Μεγάλη προσοχή για τις γυναίκες που το χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr