Καταρρέει το σενάριο εμπρησμού: Από καύση ξύλων προκλήθηκε η φονική πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες
Www.true.gr

Καταρρέει το σενάριο εμπρησμού: Από καύση ξύλων προκλήθηκε η φονική πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες

Νέα στοιχεία για την πυρκαγιά στο Μάτι φέρνει στο φως η Καθημερινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια αλλά για εγκληματική ενέργεια ιδιώτη, ο οποίος φαίνεται πως προσπάθησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η πρώτη σπίθα της φωτιάς που ξεκίνησε από την Πεντέλη προκλήθηκε από αμέλεια ατόμου που είναι γνωστό στις Αρχές.Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματούχο που μίλησε στην «Καθημερινή», βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας, ενός ατόμου. Μάλιστα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως το εύρημα στην Πεντέλη δεν αφορά σε κάποιου είδους εμπρηστικό μηχανισμό, αλλά σε υπολείμματα από σορό με καμένα ξύλα και κλαδιά. Μάλιστα, ο ύποπτος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, ενώ έριξε και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα. Αυτόπτες μάρτυρες τον κατονόμασαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συγκλίνουν στα ίδια συμπεράσματα και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr