Κατάρρευση της Δύσης και μετατόπιση ισχύος στην Ανατολή προβλέπει ο Ερντογάν μέσω της ντουντούκας του

Ο αρθρογράφος “φωνή” του Ερντογάν, προβλέπει “το τέλος της ηγεμονίας της Δύσης μετά από τέσσερις αιώνες” και “μετατόπιση της ισχύος προς την Ανατολή”. Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ , ξεκινά το άρθρο του στη Yeni Safak με μια ολομέτωπη επίθεση στο Ισραήλ, το οποίο χαρακτηρίσει “ρατσιστικό κράτος” , κατηγορεί τον Τραμπ που το στηρίζει και μας κάνει να…γελάσουμε όταν κάνει παρατηρήσεις στα ευρωπαϊκά κράτη που “παραμελούν τη δημοκρατία”! Να κάνει συστάσεις ο Ερντογάν μέσω του Καραγκιούλ είναι πράγματι …ανέκδοτο.

Ο Καραγκιούλ προβλέπει την κατάρρευση της Δύσης ,την αύξηση της επιθετικότητας του Ισραήλ,την επικράτηση του ρατσισμού στη Γερμανία και την συνέχιση ιμπεριαλιστικών πολιτικών από ΗΠΑ και Βρετανία. Ποιος θα σώσει…τον πλανήτη απ΄ όλα αυτά; Μα φυσικά η Τουρκία η οποία θα ..ηγηθεί του μεγάλου κύματος “αντίστασης”! Ο Καραγκιούλ γράφει για την “μεγάλη μεταμόρφωση” και τη “μεγάλη πορεία” η οποία μπήκε στο τελικό στάδιο με τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Πως θα μπορέσει η Τουρκία να αντιμετωπίσει “τη μεγάλη καταιγίδα” που προβλέπει η “φωνή” του Ερντογάν; Με την απόλυτη υποταγή όλων ανεξαιρέτως στο καθεστώς του Ερντογάν. Άπαντες κατά τον Καραγιούλ πρέπει να προσαρμόσουν τις απόψεις και τα “θέλω” τους στις απαιτήσεις του κράτους. Του καθεστώτος Ερντογάν.

Χρόνια τώρα ο Ερντογάν προσπαθεί να αναλάβει με το έτσι θέλω, τον ρόλο του “πατερούλη” όλων των μουσουλμάνων. Εξαιτίας αυτής της εμμονής τους προτίμησε να θυσιάσει τις καλές σχέσεις που είχε με το Ισραήλ και να εμφανιστεί φανατικός υποστηρικτής των Παλαιστινίων. Το κάνει και σήμερα. Το εγχείρημά του βεβαίως δεν έχει επιτυχία.

Αυτό που δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει είναι η πρόθεσή του να επιβάλλει την Τουρκία ως χώρα που θα έχει λόγο -στο ποσοστό που της αναλογεί- για όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Αυτό τον στόχο ο Ερντογάν μπορεί να τον πετύχει. Διαβάζοντας απλά την ειδησεογραφία, διαπιστώνει οποιοσδήποτε πως όλοι “τον έχουν στη μπούκα”, άλλα άπαντες συζητούν μαζί του και όταν χρειαστεί βάζουν νερό στο κρασί τους και τα βρίσκουν μαζί του. Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα η Ολλανδία που χθες ανακοίνωσε την εξομάλυνση των σχέσεών της με την Τουρκία.

πηγή: militaire.gr