Καταπολεμήσετε την Αρθρίτιδα και τους Πόνους στις Αρθρώσεις, Κάνοντας Αυτά τα Απλά Πράγματα

Η αρθρίτιδα προκαλείται από την συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού οξέος στις αρθρώσεις. Το ουρικό οξύ συνήθως είναι το προϊόν διάσπασης των πουρίνων που υπάρχουν στις τροφές που καταναλώνουμε.

Εάν όμως το σώμα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρυσταλλοποίηση του ουρικού οξέος στις αρθρώσεις, μπορεί να προκληθούν πέτρες στα νεφρά, αρθρίτιδα ή ακόμα και νεφρική ανεπάρκεια.

Επίσης, η αρθρίτιδα προκαλείται από υψηλά επίπεδα στρες, αλκοόλ ή τροφές με υδρογονωμένα λίπη και υδατάνθρακες, παχυσαρκία, δυσλειτουργία των νεφρών, ανοχή στην ινσουλίνη, υψηλή πίεση και όξινο σύστημα.

Πολλοί άνθρωποι με την ασθένεια αυτή εξηγούν πως ξεκινάει σαν φαγούρα, κάψιμο ή τσούξιμο σε μία άρθρωση περίπου 2 ώρες πριν ξεκινήσει το πρόβλημα. Πιθανώς να νιώθετε την άρθρωση πρησμένη και άκαμπτη.

Άλλοι πάλι αρχίζουν να πονάνε χωρίς να βιώνουν προειδοποιητικά συμπτώματα. Όταν συμβεί, δημιουργείται φλεγμονή, πρήξιμο, έντονος πόνος και ερυθρότητα στην άρθρωση.

Συνήθως επηρεάζεται η βάση του μεγάλου δαχτύλου. Ωστόσο, μπορούν να επηρεαστούν και άλλες αρθρώσεις όπως του αστραγάλου, του καρπού, του γόνατου και του αγκώνα.

Συχνά αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τα οποία έχουν αρκετές παρενέργειες. Γι’αυτό είναι καλό να το αντιμετωπίζετε φυσικά.

Πώς να αποτρέψετε την αρθρίτιδα ή να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα:

-Τα άλατα Epsom έχουν μαγνήσιο που βοηθάει στην ρύθμιση της πίεσης. Απλά βάλτε τα στο φαγητό και το μπάνιο σας για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

-Δοκιμάστε κρύα θεραπεία. Βοηθάει με την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

-Να τρώτε περισσότερα μούρα και βατόμουρα γιατί τα βιοφλαβονοειδή μειώνουν τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα.

-Ο ενεργός άνθρακας απορροφάει το ουρικό οξύ. Βάλτε 1/2 κούπα σκόνης ενεργού άνθρακα στο μπάνιο σας.

-Να τρώτε φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα, ιδιαίτερα αμάραντο, καφέ ρύζι, πατάτες και σέλινο.

-Να τρώτε περισσότερο τζίντζερ και κουρκουμά γιατί μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα χάρη στις ιδιότητές τους.

-Να τρώτε περισσότερες μπανάνες, γιατί λόγω του καλίου βοηθούν στην μετατροπή του ουρικού οξέος από κρυστάλλους σε υγρό.

-Να τρώτε περισσότερα κεράσια και ανανάδες, γιατί βοηθούν στην απομάκρυνση του ουρικού οξέος.

-Αποφύγετε το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και τις τροφές που έχουν πολλές πουρίνες.

-Να πίνετε φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, γιατί κάνει το σώμα πιο αλκαλικό και μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα.

-Να τρώτε περισσότερα μήλα, γιατί έχουν μηλικό οξύ, που μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα.

-Να γυμνάζεστε τακτικά για να ρυθμίζονται τα επίπεδα ινσουλίνης και ουρικού οξέος.

-Να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα για να μπορεί ο οργανισμός να αποβάλλει τα επιπλέον ποσά ουρικού οξέος.

-Προσθέστε μερικές κουταλιές οργανικού, αφιλτράριστου μηλόξιδου σε 1 ποτήρι νερό και να το πίνετε κάθε μέρα για να κάνετε πιο αλκαλικό το σώμα σας και να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Πηγή