Καταπληκτική Πανακότα με σως καραμέλας!!

Η Συνταγή είναι της κ. Έλλη Τριανταφύλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα:

250 γρ.γάλα
250 κρέμα γάλακτος
50 γρ.ζαχαρη
2 πρεζες βανιλίνη ή ένα κλωναράκι βανίλιας
15 γρ.ζελατίνη ή αλλιώς τρία μεγάλα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσει.
Σε μπωλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τις βανιλιες. Αφήνουμε λίγο το γάλα να κρυώσει περίπου στους 60 βαθμούς αν έχετε θερμόμετρο .

Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με το γάλα και το βάζουμε μέσα στο μπωλ με την κρέμα γάλακτος.

Μετά όλο μαζί μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Δεν ξαναβάζουμε.
Τοποθετούμε σε φόρμα ή σε μπολάκια. Αφήνουμε δύο ώρες τουλάχιστον.
Για τη σάλτσα καραμέλας:

Βάζω σε κατσαρολάκι μία κούπα καστανή ζάχαρη, μισό ποτηράκι γάλα εβαπορε, 100 γρ.βουτυρο( εγώ έβαλα lurpark) , μία βανίλια και μία πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε για πέντε με επτά λεπτά μέχρι να δέσει.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε την πανακότα μας όταν είναι έτοιμη!!
Είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!

Η Συνταγή είναι της κ. Έλλη Τριανταφύλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΠΗΓΗ: www.xryses-syntages.gr