Συμβαίνει Τώρα: Κατακλυσμός στη Μάνδρα. Εγκλωβισμένοι οι Οδηγοί – Φόβοι για δραματική νύχτα

Ορμητικά νερά, λάσπες και φερτά υλικά έχουν κόψει στα δύο τη νέα εθνική οδό στο 29,5 χιλιόμετρο της εθνικής – Έκλεισαν και τα διόδια Ελευσίνας – Η ουρά των αυτοκινήτων προς Κόρινθο φτάνει μέχρι το Δαφνί – Εκτροπή της κυκλοφορίας προς Αττική Οδό επιχειρεί η Τροχαία.

Έκλεισε λίγο πριν τις 16:00 η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου από χείμαρρο που πλημμύρισε με νερά, λάσπες και φερτά υλικά το οδόστρωμα στο 29,5 χιλιόμετρο. Από τις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν κλείσει και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας της εθνικής οδού προς Κόρινθο και Πάτρα.

Ανδρες της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό προσπαθούν να ανοίξουν την εθνική οδό. Από τις 16:45 ειδικά μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού επιχειρούν στο σημείο προσπαθώντας καταρχήν να καθαρίσουν τη ΛΕΑ προς Κόρινθο από τα φερτά υλικά, με σκοπό να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν σιγά-σιγά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί στο 29,5 χλμ και η ουρά των οποίων έφτανε σχεδόν το 1 χιλιόμετρο.
Σε ένα δεύτερο σημείο, που απέχει λίγα μόλις μέτρα από το πρώτο, τα συνεργεία καθάρισαν την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας από τα φερτά υλικά που καλύπτουν το οδόστρωμα σε πλάτος 50 μέτρων.

Τα προβλήματα όμως δεν εντοπίζονται μόνον σε εκείνο το σημείο. Οι πληροφορίες που έχει το protothema.gr αναφέρουν μετά τις 16:00 έκλεισαν και τα διόδια της Ελευσίνας, για τους κατευθυνόμενους προς Κόρινθο.

Ωστόσο η ουρά των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Κόρινθο έχει φτάσει στο Δαφνί. Η τροχαία στη συμβολή της Αττικής Οδού με την Εθνική Οδό δεν επιτρέπει στα αυτοκίνητα να συνεχίζουν προς τα διόδια και τα στρέφει υποχρεωτικά προς την Αττική Οδό.
Επίσης προς την Αττική Οδό εκτρέπονται υποχρεωτικά και όλα τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από Κόρινθο προς Αθήνα.

Τέλος, στην Αττική Οδό έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις εξόδους προς Μάνδρα και Μαγούλα, ενώ στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τον κόμβο της Μάνδρας και μετά.
Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω εκατονάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, ή κινούνται με σχεδόν μηδενικές ταχύτητες κάτι που επηρεάζει την κλυκλοφορία και στους υπόλοιπους δρόμους των όμορων δήμων, αφού όλοι προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρουν μια οδό διαφυγής.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής, μαζί με οχήματα και υπαλλήλους της εταιρείας που διαχειρίζεται την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών εκτρέπουν τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Κόρινθο πίσω στην Αθήναα και στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.

ΠΗΓΗ protothema