Καταδίκη Πολάκη για εξύβριση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη που έχει αποβιώσει. «Οργίασαν πάλι σήμερα τα γνωστά ΜΜΕ» η απάντηση του υπουργού
Www.true.gr

Καταδίκη Πολάκη για εξύβριση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη που έχει αποβιώσει. «Οργίασαν πάλι σήμερα τα γνωστά ΜΜΕ» η απάντηση του υπουργού

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης του αντέδρασε...

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε χτες ένοχο για εξύβριση τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τις δημόσιες καταγγελίες του κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, τον οποίο ο κατηγόρησε ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, του επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης του, αντέδρασε λέγοντας ότι έχασε την αγωγή επειδή δεν ασχολήθηκε λόγω του θανάτου του ενάγοντος και προανήγγειλε ότι θα ασχοληθεί με την υπόθεση στο Εφετείο.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Οργίασαν πάλι σήμερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη «μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη» υπευθύνου του γραφείου Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Υγείας. Μην βιάζεστε. Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου έκανε λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του (όπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με έναν εκδότη όταν έμαθα πως έπασχε από κακοήθεια). Από τη στιγμή όμως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο Εφετείο!
Εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι…… Μόνο αυτό ως απάντηση ,τα άλλα εκεί που πρέπει.


Η υπόθεση αφορούσε τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη στη Βουλή στις 6.3.2017. Τότε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ισχυριστεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης.

Μετά την σχετική έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η απόφαση
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο, όπως δείχνει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στα dikaiologitika.gr, δέχτηκε τα επιχειρήματα του Βασίλη Μπεσκένη, καθώς έκρινε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».


Μάλιστα, στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση». Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κ. Πολάκης διαπόμπευε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του στο Facebook τον Βασίλη Μπεσκένη λέγοντας ψέματα, χωρίς μάλιστα κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι’ αυτά που λέει.
Πώς σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε αλλά το μόνο που σας νοιάζει είναι η καρέκλα» με αυτή την φράση αντέδρασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αδωνης Γεωργιάδης για την δημοσίευση της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τον Βασίλη Μπεσκένη και καταδικάζει τις συκοφαντίες του Παύλου Πολάκη.«Θα ξεκινήσω με ένα θέμα περισσότερο προσωπικό αλλά και κοινοβουλευτικό. Πριν λίγο εξεδόθη η απόφαση του δικαστηρίου για 18.000 ευρώ αποζημίωση στην οικογένεια του θανόντος αειμνήστου Βασίλη Μπεσκένη» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «ήταν σε αυτή την αίθουσα που ο κ. Πολάκης εκτόξευε τις γνωστές συκοφαντίες λάσπες και ύβρεις κατά ενός ανθρώπου που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή και δεν μπορεί σήμερα να δει τη δικαίωσή του για τον πανελλήνιο διασυρμό του. Αλλά ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Δεν περιμένω να δείξουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ κανενός είδους ανθρωπισμό και ευαισθησία γιατί μόνο η καρέκλα σας νοιάζει. Αυτό όμως έγινε και θα έπρεπε να ντρέπεστε που άνθρωποι διασύρονται με αυτό τον τρόπο και ένας προς έναν θα δικαιώνονται από τη δικαιοσύνη στην οποία έχουν προσφύγει».

mixanitouxronou

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr